Поради

Бережемо дитячі вушка та очі на морі

Бережемо дитячі вушка та очі на морі

Найчастіше діти на морі застуджують вуха, а ще сонце негативно впливає на зір.

Органи слуху страждають через часте потрапляння у вушні раковини холодної води. Тому для дітей, які на морі вперше, морські ванни не мають тривати більш як 5 хвилин. Згодом оптимальна тривалість купання – 10 – 15 хвилин. Також не дозволяйте дитині пірнати. Якщо ж уберегти від води вуха вже ніяк не виходить, можна застосувати «беруши», та при цьому вам доведеться купатись поруч із малюком, адже він не буде чути вас здалеку.

Якщо вуха вже застуджені, треба щовечора їх промивати перекисом водню та закрапувати вушними краплями.

За словами окулістів, 40 хвилин перебування дитячих оченят під сонцем без захисту прирівнюється до двогодинного перегляду телевізора. Сонцезахисні окуляри вловлюють до 98 % ультрафіолетових променів. Але до вибору окулярів слід підійти дуже відповідально: часто-густо дешеві лінзи зі «стихійних ринків» завдають тільки шкоду очам. А тому перед купівлею проконсультуйтеся з офтальмологом. Загалом окулісти вважають, що сонцезахисні окуляри краще купувати старшим дошкільнятам. Альтернативою для малюків стане панамка з розлогими крисами.

Ще однією небезпекою, звичайно, є сонячний удар. Буває, досить навіть недовго побути під сонячним промінням, щоб почувати себе жахливо. У такому випадку перш за все необхідно перенести дитину в тінь або прохолодне приміщення. Покласти її на спину, під голову підгорнути валик з одягу, напоїти холодною водою або чаєм. До голови, а також на ділянку великих судин (це бічні поверхні шиї і пахви) слід прикласти щось холодне. Підійде пляшка з водою, можна закутати дитину мокрим простирадлом. Якщо малюк знепритомнів, треба покласти його на бік і забезпечити приплив свіжого повітря. Також викликати «швидку» і до приїзду лікарів дати повний спокій.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я, Школа батьківства, батьки, діти
В тему

Останні матеріали