Поради

Обличчя без пігментних плям

Обличчя без пігментних плям

Вікові зміни деяких ділянок обличчя називають пігментними плямами. Існує безліч народних засобів, що допомагають у боротьбі з цим явищем.

Засіб для відбілювання з медом і петрушкою. Стебла, листя або коріння петрушки ретельно розітріть в дерев'яній ємності до консистенції однорідної каші. У суміш додайте чайну ложку меду. Акуратно перемішайте інгредієнти і нанесіть на обличчя, руки або спину. Цим же засобом можна також швидко і легко позбутися чорних крапок на обличчі.

Секрет Сходу. Японські гейші завжди славилися вишуканою блідістю обличчя. У цьому їм допомагав поширений фрукт – лимон. Шкірку одного плода варити на помірному вогні півгодини, настояти у прохолодному приміщенні. Три рази на добу протирати проблемну зону.

Крохмальний варіант. Залежно від концентрації і кількості пігментних плям візьміть 1/2 столової ложки картопляного крохмалю, розведіть його лимонним соком до густої консистенції. Нанесіть на обличчя на 20–30 хвилин.

Дріжджі проти плям. Свіжі дріжджі (чверть пачки), по 1 ст. л. лимонного соку і молока перемішайте до однорідності. Поставте в тепле місце на 15 хвилин, щоб суміш почала бродити. Нанесіть на обличчя, залиште на двадцять хвилин. Після цього змийте теплою водою. Можна такі процедури проводити 2–3 рази на тиждень.

Яйце і блакитна глина. Цю маску готуйте перед застосуванням, її не можна довго зберігати. Один білок збити до стану жирних вершків із цукром. Додати 10–15 грамів блакитної глини, доведіть до однорідності. Отриману суміш накласти щільним шаром на обличчя на 30 хвилин. Можна використовувати щодня.

Календула. Розтираємо листя і квіти рослини в дерев'яній ємності до стану кашки. Суміш наносимо на обличчя в чистому вигляді. Цей же спосіб допоможе швидше загоїти рани або продезінфікувати їх в екстремальних умовах.

Залежно від типу шкіри, алергічних реакцій і стану здоров'я перед вибором відповідного способу потрібно проаналізувати свій організм, проконсультуватися у фахівців і з'ясувати причини виникнення пігментних плям.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, краса, лікування
В тему