Поради

Найсмачніші м’ясні делікатеси Італії

Найсмачніші м’ясні делікатеси Італії

Вважаєте, що ковбаса годиться тільки на бутерброд? Тоді швидше купуйте білет у Італію, аби спробувати їхні м’ясні продукти, які можна сміливо назвати шедеврами.

Апетитна салямі

Вважають, що оригінальну сиров’ялену ковбасу зі спеціями придумали чи то міланські та болонські кулінари, чи то у стародавньому грецькому місті Саламін.

Ідеальна салямі містить усього кілька інгредієнтів: свинину, шпик, сіль і спеції. Іноді в неї додають яловичину, індичку або навіть оленину.

Якісна ковбаска має щільний фарш і великі шматочки шпику, в ідеалі – білого кольору. Ще одна ознака преміального сорту – благородна біла цвіль.

Макаронники додають салямі у піцу, різноманітні антипасті (закуска в італійській кухні) та салати. Але найгармонійніше, за визнанням знавців, вона поєднується зі свіжою чіабатою (італійський білий хліб) і пармезаном.

Сальсічі та сопресата – сільські вишукування

Цей делікатес подають у італійських провінціях. Для ковбасок відбирають найсвіжішу свинину. Сальсічі готують зі спинної або стегнової частини, сопресату – із філе. В фарш додають суміш пряних спецій: запашний і гіркий перець, сушену паприку і насіння фенхелю. У деяких регіонах кладуть коріандр і підливають трохи кріпленого вина.

Традиційно такі ковбаси можна знайти в італійській піці, середземноморських салатах і густих ароматних юшках. Вони чудово гармонують з в’яленими томатами і твердими сирами, такими як грана падано або пармезан.

Ідеальне прошуто

Загальновизнаний еталон прошуто можна спробувати лише у Пармі. Звідси і друга назва – пармська шинка. Для її приготування ретельно вибирають свинок трьох різних порід, вирощених неодмінно в північних провінціях. Окости просолюють і висушують від 14 місяців до двох років. Увесь цей час вони перебувають під пильною увагою дегустаторів. У разі найменших підозр сировину негайно забраковують.

Зазвичай пармську шинку подають як самостійну закуску. В піцу або супи її додають в останню чергу.

Оригінальні поєднання виходять з прошуто і фруктів, особливо дині та груші. 

Хитра фінокіона

Цю вкрай солону та жирну ковбасу готують зі свинячого фаршу. Обов’язкові компоненти – перець горошком, вино к’янті із часником, сіль у пропорції 35 г на 1 кг м’яса, а також насіння фенхелю, яке і дало назву сорту ковбаси.

Подейкують, що рецепт придумали хитромудрі тосканські крамарі. Намагаючись приховати погану якість дешевого вина, вони додавали в нього фенхель, що володіє яскравим смаком і характерним анісовим ароматом. Щоб відвести підозри, до вина подавали ковбасу, посипану фенхелем.

Подають тонкі м’ясні скибочки зі свіжоспеченим домашнім хлібом і келихом прохолодного червоного вина.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я, італія, продукти
В тему