31 Жовтня 2023
Новини

З'їв немиті овочі та фрукти: у Рівному помер чоловік

З'їв немиті овочі та фрукти: у Рівному помер чоловік

У Рівному помер 57-річний - імовірною причиною стало вживання немитих овочів та фруктів, забруднених випорожненнями заражених мишей.

Це перший летальний випадок за останні 7 років. Про це повідомляє Рівненський центр контролю та профілактики захворювань.

Чоловіка госпіталізували до лікарні з ознаками жовтяниці. Медики надали потерпілому необхідну медичну допомогу, але це не допомогло його врятувати. Він помер через важкий перебіг лептоспірозу.

Лептоспіроз – небезпечне інфекційне захворювання, яке викликає бактерія Leptospira.

У ЦГЗ наголошують, що без лікування лептоспіроз може призвести до ураження нирок, ураження печінки, менінгіту (запалення мембрани навколо головного і спинного мозку). Захворювання може призвести до смерті. Бактерія, яка власне провокує лептоспіроз у людей, потрапляє у воду із сечею інфікованих тварин, найчастіше – гризунів.

У цьому році на Рівненщині уже зафіксували чотири випадки лептоспірозу в Дубенському та Рівненському районах. Втім, останній летальний випадок унаслідок інфікування лептоспірозом, реєстрували у 2016 році.

Лікарі закликали українців відповідально ставитись до свого здоров'я і у разі виявлення перших симптомів, як-от лихоманка, м'язовий біль, почервоніння очей та збільшення лімфатичних вузлів, – негайно звертатися до лікаря.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: рівне, смерть, їжа, продукти
В тему