9 Січня 2024
Новини

«Відродження» окупованого Маріуполя: влада Італії скасувала дозвіл на проведення виставки

«Відродження» окупованого Маріуполя: влада Італії скасувала дозвіл на проведення виставки
На звернення України міськрада італійської Модени відкликала дозвіл на проведення пропагандистської виставки-конференції під назвою «Маріуполь. Відродження після війни».

Про це повідомив речник українського Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко. 

«Щиро вітаємо це рішення. Вдячні як мерії міста, так і українцям в Італії, які не дали ввести в оману італійське суспільство про наслідки російських злочинів в Маріуполі та Україні», — наголосили у дипломатичному відомстві.  

МЗС закликало й інші міста у світі не надавати майданчиків для «подібних російських провокацій». Ніколенко підкреслив, що це стане важливим внеском у перемогу України над російською агресією.

Раніше українське посольство в Римі надіслало офіційне звернення до італійської влади з вимогою скасувати проросійську виставку.

Нагадаємо, 20 січня в італійському місті Модена запланували захід, на якому збираються розповісти про те, як Маріуполь нібито стрімко відбудовують «під егідою інститутів російської федерації». Організатори називають місто символом «повстання на Донбасі проти київської хунти».

Виставку-конференцію організовує «Асоціація сприяння культурній інтеграції між Італією та росією». На заході, зокрема, планується виступ російського консула та «незалежного» журналіста Андреа Лучіді.

Останній відомий своїми пропагандистськими сюжетами з Маріуполя, у яких він розповідав про те, як росіяни начебто надають житло й грошову підтримку маріупольцям, повідомляв «Запорізький центр розслідувань».

Мер Модени Джан Муцареллі заявив, що міська влада не підтримує ініціативи, які пропонують «проросійську інтерпретацію» війни в Україні.

За його словами, організатори заходу підписали зобов’язання «поділяти цінності» Італії — зокрема, заборону на фашистську та расистську ідеологію і поведінку. Муцареллі висловив надію, що ці зобов'язання дотримають.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: маріуполь, війна з Росією, італія
В тему

Останні матеріали