Поради

9 причин їсти шоколад щодня

9 причин їсти шоколад щодня

Безумовно, шоколад – це смачнючий каталізатор радості, пігулка від депресії та індикатор романтики. Але чи корисний він для здоров’я?

Звичайно, коли щодня поглинати цей солодкий продукт, щасливими ви будете, а от здоровими – навряд чи. А от якщо їсти якісний темний шоколад, який на 70% складатиметься з какао, станеться ось що.

Шоколадна дієта

Невролог Вілл Клауер запевняє: якщо розсмоктати шматочок шоколаду до прийому їжі, мозок викидає гормон, який відповідає за почуття ситості. Тож за обідом ви з’їсте менше.

Бар’єр від сонячних променів

Темний шоколад містить флавоноли, які захищають шкіру від ультрафіолету. Якщо немає сонцезахисного крему, намастіть шкіру шоколадом – і сонце вам не зашкодить.

Шоколад – їжа мам

Фінські вчені довели, що шоколад знижує рівень стресу в майбутніх матерів, а немовлята матусь-ласунок усміхаються частіше, ніж батьків, які не вживають шоколаду.

Краще працюватимуть серце і система кровообігу

Фахівці встановили, що темний шоколад допомагає відновити еластичність артерій і попереджує прилипання лейкоцитів до стінок кровоносних судин. Останнє – основна причина засмічення артерій.

Зменшиться ризик інсульту

Споживання шоколаду знижує ризик інсульту на 17%.

Джерело мінералів

Із цих ласощів можна дістати калій, цинк і селен. А 100 грамів темного шоколаду забезпечує 67% добової норми заліза.

Знижує холестерин

Какао із шоколаду знижує рівень LDL – «поганого» холестерину. Паралельно шоколад скорочує ризик серцево-судинних захворювань.

Шоколад від діабету

Какао поліпшує чутливість до інсуліну. А отже, помірна кількість темного шоколаду може відстрочити або навіть запобігти розвитку діабету.

Шоколад робить вас щасливим

Шоколад містить фенілетиламін (PEA) – речовину, яку виробляє мозок, коли людина закохується. Саме PEA надсилає організму сигнал про вироблення ендорфіну – гормону щастя.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, Харчування і дієти, солодощі, шоколад
В тему