Поради

Гречка з кефіром - легкий спосіб оновлення тіла

Гречка з кефіром - легкий спосіб оновлення тіла

Гречка і кефір є корисними дієтичними продуктами самі по собі, а в поєднанні один з одним мають вражаючий ефект!

Сира гречка з кефіром, яку краще приймати натщесерце зранку, творять чудеса з організмом – очищають від шлаків і токсинів, покращують роботу шлунково-кишкового тракту, підшлункової і печінки, нормалізують цукор в крові. І нехай вас не лякає слово «сира». Гречка виходить ще смачнішою, ніж під час варіння. Відчутний ефект отримаєте, регулярно вживаючи гречано-кефірну суміш щоранку протягом хоча б кількох тижнів, але навіть якщо так довго харчуватися гречкою вам не під силу, всього за один такий розвантажувальний день організм скаже вам «спасибі».

– Через рік після пологів (напевно, хвора тема для більшості жінок) моя вага зупинилася на позначці 74 (зріст 168), що, чесно кажучи, не дуже мене влаштовувало. Я годувала грудьми. Які ж можуть бути дієти?! Але вирішила спробувати хоча б 2 рази на день наступний простий рецепт: 1 стакан кефіру + 1 столова ложка сирої митої гречки. Це все 8 годин настояти при кімнатній температурі. Ставлю собі на ніч ранкову дозу, а вранці – на вечір (з'їдаю за 2-3 години до сну). Гречка добре розбухає, а за смаком вона навіть краща за гречку, настояну на воді. За місяць такої дієти я схудла на 4 кілограми, зникли ранкові набряки.

Гречка в поєднанні з кефіром – це «йоржик» для кишківника. Ефект посилюється, коли крупа суха й розсипчаста, – вона здатна вбирати токсини і виводити їх назовні. Харчування суто за гречано-кефірною дієтою дозволено протягом тижня.

Кефір корисний тільки той, якому не більше трьох діб. В іншому разі він викликає закреп. Кефір найкраще маложирний (1-2%), але ні в якому разі не повністю знежирений. Дефіцит цукру під час такої дієти може стати причиною низької працездатності і швидкої стомлюваності. Тому в окремих випадках буде до речі стакан води з медом.

Коли гречано-кефірна дієта стає нестерпно важким випробуванням, можна розбавити її декількома фруктами або ж коробочкою живого йогурту з низьким вмістом калорій.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, Харчування і дієти
В тему