Поради

Чисті зуби не хворіють

Чисті зуби не хворіють

Не рідко, почувши про професійну гігієну порожнини рота, люди не розуміють, навіщо вона потрібна. Насправді, це цілий комплекс заходів спрямований на механічне видалення відкладень з поверхні зубів і з-під ясна. Процедура передбачає професійну чистку ультразвуком від зубного каменю, видалення нальоту, полірування емалі, а також професійне фторування.

Дану систему рекомендують дітям та дорослим, при чому частоту проведення процедури визначає лікар-гігієніст індивідуально до кожного пацієнта. Зазвичай, лікарі пропонують проводити професійну гігієну порожнини рота двічі в рік. Спеціаліст підбирає індивідуальні засоби, оптимальні для кожного пацієнта і паралельно розповідає про правила особистої гігієни ротової порожнини.

Безумовно, чим раніше дитина навчиться правильно доглядати за ротовою порожниною, тим здоровішими будуть її зубки та ясна. А це запорука сліпучої усмішки, а отже впевненості в собі.

Чисті зуби не хворіють карієсом

Темний наліт від чаю, кави, куріння – мабуть, це знайоме усім. Головна причина, через яку наліт переростає в зубний камінь – залишки їжі не видаляються. Також, спричинити зубний камінь можуть вживання м’якої їжі, жування на одну сторону щоки, неякісні зубні пасти чи щітки, які використовують протягом півроку. Не виключено, що до такої проблеми призведе порушений обміну речовин.

У зубному камені і нальоті патологічні мікроорганізми швидко розмножуються, проявляючись запаленням ясен, зв’язок зубів і кісткової тканини навколо. Активно розвивається гінгівіт (характеризується кровоточивість ясен), а потім і пародонти (зуби починають розхитуватися). Якщо залишити цю проблему без уваги, розвиток пародонтиту призведе до втрати зубів.

При чому, у гінгівіті і пародонтиті частково можна звинувачувати екологію, умови життя, харчування і загальний стан організму. Цікаво, що спадковий фактор має значення лише в 2% випадків.

Частота відкладення зубного каменю і нальоту залежить від:

  • в’язкість і склад слини;
  • шкідливі звички, зокрема, куріння;
  • прикус (скупченість зубів);
  • якість зубної щітки та правильні рухи підчас маніпуляції;
  • частоти індивідуальної гігієни;
  • на частоту відкладення нальоту і каменів впливає гіпертонія, сечокам'яна хвороба, цукровий діабет, захворювання печінки та ін..

Щільний зубний наліт і зубні камені не можливо видалити самостійно, лише систематично чистячи зуби. Аби зубки були здоровими, слід регулярно проводити гігієнічні процедури в умовах стоматологічного кабінету.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, лікування
В тему