Поради

7 ефективних вправ для здорової спини

7 ефективних вправ для здорової спини

Вам часто болить спина? Є всього 7 вправ, які звільнять вас від болю. Для такого тренування не потрібні спеціальне обладнання і купа часу. А ще ці вправи можна виконувати вдома.

1. Покладіть довгу палицю на плечі. Закиньте на неї руки. При цьому постарайтесь не напружувати м’язів. Руки та плечі повинні бути розслаблені. Ходіть так по 10 – 15 хвилин. Повторюйте вправу декілька разів на добу.

2. Ляжте на підлогу догори обличчям. Зчепіть руки у замок та закладіть під шию. Міцно притисніть п’ятки до підлоги та потягніть пальці ніг до себе. При цьому вихиляйте корпусом у різні боки.

3. Корисною для спини буде вправа «Замок». Праву руку підведіть вверх та зігніть у лікті. Ліву руку опустіть вниз і заведіть за спину. Тоді постарайтеся з’єднати долоні у замок. Не допускайте больових рухів.

4. Для наступної вправи вам знадобиться стілець. Сядьте на край, розставте ноги в сторони, відведіть плечі назад. Підніміть руки вгору, а тоді повільно опускайте. Притисніть долоні до підлоги та застигніть у такому положенні на 10 – 15 секунд. Повторіть вправу декілька разів.

5. Максимально тісно притисніть спину до стіни. П’ятки, стегна, лопатки та голова повинні опиратися об стінку. Затим підніміть руки вгору. Залишайтеся у такому положенні максимально довго.

6. Стійте прямо, зігніть коліна, ноги разом. Покладіть обидві руки на праве коліно. Ліву ногу відведіть назад, тулуб нахиліть вперед. Тримайте спину рівно і виконуйте кругові рухи ногою. Коліно при цьому залишається зігнутим. Повторіть цю вправу 15 разів на кожну ногу.

7. Прийміть упор лежачи. Праву ногу підніміть вверх та зігніть в коліні. Повільно опускайте тіло вниз. Як тільки передпліччя стануть паралельні підлозі, піднімайтеся наверх. Зробіть 8 – 10 повторів, після чого поміняйте ноги.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, лікування
В тему