Поради

7 законів правильного обіду

7 законів правильного обіду

Швидкий сніданок, декілька легких перекусів протягом робочого дня та ситна вечеря… Впізнаєте себе? Якщо так, то вам потрібно терміново позбуватися від цієї шкідливої звички. І перший крок до здорового харчування – повноцінний обід під час робочої перерви.

Що ж таке правильний обід?

  1. Починати обід слід з овочевого соку. Томатний чи гарбузовий сік випийте ще до того, як вам принесуть страву. Сік можна замінити склянкою чистої води, неміцним чорним чи зеленим чаєм без цукру.
  2. Перше правило: обідати потрібно регулярно та в один той самий період. Найкращий час для обіду між 12 і 15 годинами. Протягом цього відрізку травна система дуже активна, відтак, навіть ситний обід легко перетравлюється.
  3. Снідаєте вдома, а тоді ідете на ланч? Тоді пересуньте обід з 15 до 16 години. Однак врахуйте, що, пообідавши в такий пізній час, слід обмежитися легкою вечерею.
  4. Ваш організм подякує, якщо харчуватиметеся у ресторанах чи кафе. Почніть обід зі свіжого салату з зелені та овочів (300 грамів), які завжди є у таких закладах. Замовляйте термічно не оброблені продукти. Забудьте про жирні соуси. Вашому шлунку більше смакуватиме бальзамічний оцет, лимонний сік, соєвий соус чи оливкова олія.
  5. На друге замовте запечену або відварну рибу чи нежирне м’ясо з гриля. Краще їсти те, що готують на пару. Порція повинна бути в межах 100 грамів. У супі чи борщі має бути мінімум картоплі, моркви, буряка чи макаронів. Обирайте супи з нежирним м’ясом чи рибою.
  6. Купуєте стандартний бізнес-ланч? Зменшити його калорійність можна відмовившись від гарніру.
  7. В меню лише смачні борщики та калорійна картопелька? Це не привід відмовлятися від обіду! Краще поїжте ситніше протягом дня, а от вечерю зробіть максимально дієтичною.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, Харчування і дієти
В тему