Поради

Якими повинні бути штори для дитячої кімнати?

Якими повинні бути штори для дитячої кімнати?

Дитяча кімната – маленький світ, який здатний вплинути на розвиток вашого чада. Саме тому до оформлення дитячої кімнати потрібно поставитися відповідально та прискіпливо.

Варто зазначити, що неабияку роль у створенні атмосфери у кімнаті відіграють штори. Відтак, їм потрібно приділити особливу увагу.

Міцність, безпека та простота у догляді

Звичайно, балдахіни або багатошарові штори – це красиво. Проте такий вибір неабияк ускладнить життя мамі, оскільки штори з дитячої потрібно прати частіше, ніж з вітальні чи кухні. Тому купуйте щільну тканину, яка не втрачає форми та кольору після прання. Обирайте штори, які не електризуються та менше запилюються, – це бавовна, шовк, бамбук та льон. Синтетичні тканини повинні бути високої якості.

Ваш малюк любить експериментувати із сірниками? Тоді обов’язково придбайте вогнестійкі штори.

Важлива і щільність матеріалу. Фіранки регулюють ступінь освітленості в приміщенні. Для сонячної сторони варто підібрати фіранки з щільного матеріалу, який буде охороняти денний дитячий сон від сонечка. Для темної сторони підберіть тонку тканину, яка буде пропускати достатню кількість світла.

Візерунок та колір

А ви знали, що з допомогою фіранок можна навчати малюка? Повісьте штори, на яких буде абетка, цифри чи малюночки. Такий варіант не лише допоможе крихітці розвиватися, а і розбавить атмосферу у кімнаті.

Обов’язково прислухайтесь до думки дитини. Не відмовляйте, якщо чадові сподобаються тканини з тваринами, машинками і героями мультфільмів. Проте, обираючи візерунки, пам’ятайте: яскраві штори створюють відчуття дискомфорту та швидко набридають дітям. Відтак, слідкуйте за тим, щоб фіранки були в міру прикрашені яскравими елементами.

Дрібниці

Подбайте про міцні карнизи і додаткові кріплення, аби під час активної гри конструкція не впала на малюка. Прослідкуйте, щоб фурнітура була якісно прикріплена. Дрібні деталі малюк може відірвати та проковтнути.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Інтер'єр
В тему