Люди

Дружина «офіційного представника ІГІЛ» дала перше інтерв'ю після втечі в США

Дружина «офіційного представника ІГІЛ» дала перше інтерв'ю після втечі в США

Уродженка Британії, 33-річна Танія Георгелас, яка була одружена з «офіційним представником ІГІЛ», дала перше інтерв'ю, відкривши життя в якості мами в Далласі. Вона розповіла про те, як вирушила з Великобританії в Сирію і, нарешті, в США – повідомляє  Daily Mail.

«Перша леді угруповання», як її називали, розповіла, що стала терористкою через утиски з боку однолітків і сусідів.

- Я з дитинства часто стикалася з випадками расизму. У нас були погані сусіди, вони розбивали вікна, як правило, я просто відчувала себе аутсайдером. Я шукала спосіб відплати, – заявила вона.

За її словами, теракти 11 вересня 2001 року стали поворотним моментом в радикалізації.

- Мені було 17 років, я побачила, що вежі зруйнувалися, наступного дня пішла в школу. Я запитала у вчительки, чи не сталося чогось жахливого. Вона подивилася на мене і сказала: «Правда, а що?» - сказала Танія.

Кілька років по тому вона брала участь в акції протесту проти війни в Іраку. За словами Танії, там роздавали рекламні листівки з адресою сайту знайомств. Через ресурс вона познайомилася з Джоном, сином колишнього військового лікаря США, полковника Тімоті Джорджеласа, який народився в 1983 році. Незабаром після терактів 11 вересня він кинув школу і став цікавитися радикальними релігійними течіями.

У жовтні 2004 року вони одружилися, а дівчина до того моменту була вагітна.

- Наші мрії з чоловіком полягали в тому, щоб мати власну землю, виховувати дітей і навчати їх вбивати чи щось таке, а потім в решті-решт приєднатися до джихаду, – сказала вона про життя з Джорджеласом.

У них було троє дітей, коли в 2013 році вони почали обговорювати питання про приєднання до ІГІЛ в Сирії.

- Джон хотів поїхати до Сирії, я сказала, що не готова, а діти ще занадто маленькі, – згадує вона. До того моменту вона перебувала на п'ятому місяці вагітності. Однак чоловік і дружина вирішили втекти в Сирію з малюками.

У серпні 2013 роки сім'я вирушила в Сирію на автобусі. У будинку, де вони зупинилися, не було ні вікон, ні проточної води, ні мізерного харчування. Через кілька днів Танія і діти підхопили інфекції.

В результаті жінка прийняла рішення бігти в США. Чоловік же залишився в Сирії і став «офіційним представником» угруповання. Самотня Танія, приїхавши в незнайомий їй Техас, повернулася в світ онлайн-знайомств.

- Я написала: «У мене четверо дітей, мій чоловік кинув мене, щоб стати наступним Усамою бен Ладеном». Я отримала 1 300 відповідей, – розповіла Танія.

Протягом 24 годин вона познайомилася зі своїм новим хлопцем, IT-працівником на ім'я Крейг. При першій же зустрічі вона розповіла, що її колишній чоловік – терорист ІГІЛ. Але хлопець заявив, що нічого страшного.

Молоді люди деякий час ходили на побачення, а пізніше вирішили завжди бути разом. Сам Крейг народився в Міннесоті, а пізніше переїхав до Техасу.

Вони тепер часто відвідують церкву разом, і Танія каже, що вона хотіла б працювати над програмою дерадикалізаціі, яка могла б допомогти колишнім терористам.

- Багато людей бачать мене як людину, якій дуже не пощастило, але я оптиміст. Я жива, я змогла виїхати з Сирії, мої діти щасливі, здорові і розумні. Я задоволена, – каже вона.

БІЛЬШЕ ІНТЕРВ'Ю З ВІДОМИМИ ТА ЦІКАВИМИ ЛЮДЬМИ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ» В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Найцікавіше, Інтерв'ю
В тему