4 Липня 2024
Новини

Інтерв’ю Зеленського з Такером Карлсоном: у президента його заперечили

Інтерв’ю Зеленського з Такером Карлсоном: у президента його заперечили

У Володимира Зеленського заперечили інтерв’ю з американським проросійським журналістом Такером Карлсоном.

Про це написав речник президента Сергій Никифоров.

«Пану Такеру Карлсону варто уважніше перевіряти свої джерела в фсб. У Президента України зовсім інший графік, і Такера Карлсона там немає», — написав він.

Напередодні Карлсон заявив, що президент України Володимир Зеленський погодився на розмову з ним. А ще раніше журналіст розповідав, що нібито кілька разів надсилав запит до Зеленського з проханням про інтерв’ю. Той начебто проігнорував його.

До слова, Такер Карлсон працював журналістом в американському виданні Fox News, однак у квітні 2023 року телеканал припинив із ним співпрацю.

Журналіст відомий своїми заявами, що часто повторюють тези російської пропаганди. Він вважає, що НАТО навмисно спровокувало росію на війну, критикував санкції проти рф, виправдовував володимира путіна, називав російське вторгнення до України «прикордонною суперечкою» і стверджував, що Байден віддає перевагу Україні, оскільки її лідери дали його сім’ї «мільйони доларів».

Після підриву росіянами Каховської ГЕС у червні 2023 року Такер Карлсон заявив, що в цьому винна Україна. Тоді він опублікував 10-хвилинне відео, у якому розповів, що це українські військові підірвали дамбу Каховської ГЕС, проте не надав доказів. Також він запевняв, що НЛО та позаземне життя «насправді реальні».

У листопаді 2023 року колишній президент США Дональд Трамп заявляв, що розглядає можливість обрання на посаду свого віцепрезидента Такера Карлсона. За словами політика, Такер «має чудовий здоровий глузд».

У лютому 2024 року Карлсон взяв інтерв’ю у володимира путіна. Це була перша розмова лідера рф із західним журналістом з часу повномасштабного вторгнення. путін, зокрема, повторював російські наративи й звинувачував Захід у війні. Сам журналіст після інтерв’ю назвав заяви путіна про «денацифікацію» України «найтупішим, що він коли-небудь чув».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир зеленський, Інтерв'ю, сша
В тему