Люди

Мріє стати ковалем, одружитися, а передусім – заново навчитися ходити

Мріє стати ковалем, одружитися, а передусім – заново навчитися ходити

Нині Тетяна Грім, жителька села Хмілівка, що в Богородчанському районі Івано-Франківської області, звертається, куди тільки може, з проханням допомогти її дитині піднятися на ноги і повернутися до повноцінного життя.

Про це йдеться на шпальтах газети "Твій вибір".

– Мій син народився повністю здоровим, – розповідає жінка. – Розвивався, як усі діти: грав в різноманітні ігри, займався спортом, допомагав мені по господарству, залюбки навчався у школі. Після закінчення навчання вступив до Вищого навчального училища, де здобував спеціальність «ковані та газозварювальні роботи».

Хлопцеві з дитинства подобалась робота коваля. Було цікаво спостерігати, як шматок металу перетворюється у виріб. Тому й собі хотів навчитися створювати ковані шедеври. Ніхто й гадки не мав, що може статися біда. Однак п’ятого квітня минулого року Юра послизнувся на сходах будинку і впав. Отримані травми виявились дуже серйозними. Лікарі констатували спинномозкову травму грудного відділу.

– Моєму сину потрібна була дороговартісна операція в обласному центрі, – розповідає пані Тетяна. – А після неї – реабілітація у Львові, яка дуже допомогла Юрі. Завдяки старанням реабілітологів син сам почав одягатися, сидіти в інвалідному візку. За рекомендацією лікарів, ми придбали ортези – індивідуальний пристрій, який забезпечує правильне, тобто фізіологічне положення суглобів. Цей пристрій допомагає Юрі стояти – йому потрібне навантаження на ноги, аби до них поверталася чутливість. Сину значно краще, однак він все ще не відчуває ніг, не відчуває позивів за природними потребами. Тому купуємо памперси, трубки для сечовипускання. Повірте, це неймовірно важко бачити, як твоя дитина, якій би зараз навчатися, мандрувати, одне слово повноцінно радіти життю, нині в такому стані. Тому молю Бога, аби допоміг моєму сину повернутися до повноцінного життя.

Нині Юрі потрібна чергова реабілітація у Львові. Її вартість 90 тисяч. Звісно, в мами, яка виховує трьох діток, таких грошей немає. Тому жінка благає про допомогу. Тривалість реабілітації 24 дні. За цей час фахівці зможуть суттєво допомогти юнаку, який не залишає надії на одужання.

– Дуже-дуже хочу стати на ноги і самостійно піти, – каже Юрій, якому в травні виповняться 19 років. – Нині я намагаюся в домашніх умовах займатися фізичними вправами і щиро сподіваються на допомогу реабілітологів. Мрію про закінчення навчання і роботу ковалем, бо дуже мені подобається ця справа. А ще в мене є кохана дівчина, з якою в майбутньому мрію створити сім’ю. На жаль, моя сім’я не має грошей на реабілітацію, тому щиро прошу допомогти нам.

Реабілітація Юрія триватиме 24 дні. За цей час фахівці зможуть зробити все для того, аби юнак знову зміг піднятися на ноги і піти. Тож давайте разом допоможемо юнаку повернутися до повноцінного життя.

Кошти для реабілітації Юри можна перерахувати на картку «ПриватБанку» 4149 4991 3587 5977– мама Грім Тетяна Орестівна. Номер телефону мами: 097 34 54 088.

 

Ксенія Фірковська

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: прохання про допомогу, Здоров'я
В тему