Люди

У шоу на "1+1" - пластичний хірург з Волині

У шоу на

У ролі експерта в шоу на телеканалі «1+1» – телепроекті «Поверніть мені красу» – бере участь волинянин Ростислав Валіхновський. На рахунку лікаря – 18 років практики та більше семи тисяч успішних операцій, а серед його пацієнтів – чимало відомих політиків, бізнесменів та «зірок» шоу-бізнесу, зокрема й колишній президент України Віктор Ющенко.

Тож наскільки популярні серед українців пластичні операції та чи виправданою була істерія довкола пташиного та свинячого грипу в Україні, у подальшій розмові з Ростиславом Валіхновським.

– Ростиславе Любомировичу, з вашої точки зору, більшість тих чи інших епідемій – чи то пташиний, чи то свинячий грип, чи то Ебола – насправді мали надзагрозливий масштаб і ризик?

– Дійсно, ті епідемії, які ми бачили в Україні і які є відлунням світових епідемій – пташиний і свинячий грип, мали певний відсоток захворюваності та смертності в межах нашої держави, але ці показники не були вищими за світові статистичні дані. А істерія, яка виникла довкола однієї чи іншої інфекції, була дещо гіперболізована і ЗМІ, і фармацевтичними компаніями. Зокрема, останні отримали надприбутки під час цих епідемій в Україні.

– А наскільки серед українців популярні пластичні операції?

– Серед наших людей пластичні операції менш популярні, ніж в Європі та Північній Америці – у нас удвічі менша кількість операцій. Так, жінки звертаються частіше, ніж чоловіки. До пластичних операцій наших людей підштовхує надмірне старіння, розлучення та страх втратити роботу. Зазвичай приходять люди від 45 до 55 років.

– Чи у вас вистачає часу на телевізійні проекти?

– Звичайно, вистачає. Під час телепроектів каналу «1+1», СТБ та «Україна» прооперовано близько 70 надскладних хворих, від яких усі відмовилися. Я вважаю, що найбільш соціально незахищеним пацієнтам вдалося допомогти.

– Чи є такі операції, які ви ніколи не погодитесь робити?

– Я не погоджуюся робити операції, які стосуються зміни статі, а також гіперболізованих побажань пацієнтів (наприклад, молочна залоза десятого розміру, надмірно збільшені губи, вилиці тощо).

– Ростиславе Любомировичу, цікаво дізнатися вашу думку щодо медичного страхування в Україні.

– Нині втілення загально-обов'язкового медичного страхування в Україні вважаю першочерговою задачею з реформування галузі в державі. Цей шлях пройшли всі країни ЄС. Приватні медичні структури в умовах кризи особливо потребують цієї новації, адже є надійними партнерами страхових компаній та державних установ.

– Існують такі чутки, що ви були причетні до омолоджування стовбуровими клітинами екс-президента  Віктора Ющенка.

– Усі розмови про омолодження Ющенка стовбуровими клітинами є нісенітницею. Так, факт отруєння був підтверджений близько 27 разів у десятьох провідних лабораторіях світу. Особисто я та моя команда лікували наслідки отруєння Віктора Андрійовича, а це – близько тридцяти хірургічних втручань під загальною анастезією, в тому числі п'ять реконструктивних на обличчі. Усі вказані методики були використані під керівництвом Женевської університетської клініки та керівника клініки дерматології вказаного госпіталю професора Жана Сора і мали безперечний успіх.

– Ростиславе Любомировичу, звісно, зі здоров'ям не жартують, але про лікарів, зокрема й про хірургів, розказують усілякі анекдотичні історії на кшталт забутого всередині пацієнта скальпеля. А у вашій практиці траплялись якісь курйози чи кумедні історії?

– Один курйоз, який я завжди згадую, пов'язаний із теорією відносності Ейнштейна. Одного разу приходить до мене пацієнт. На голові практично немає волосся. Бачу, що це йому дуже дошкуляє, а головне – ми можемо йому допомогти. Я запитую: «Яка проблема Вас до нас привела?» І впевнений був, що він скаже – проблема облисіння. А пацієнт піднімає праву руку, демонстративно відгортає нею ліву вушну раковину і каже: «Мені вже роками дошкуляє невеличка папілома за лівим вухом. Вона не змінюється, але, боюся, буде рости. Прошу мені її видалити». Безумовно, ми вирішили вказану проблему і ще раз згадали про Альберта Ейнштейна.

БІЛЬШЕ ІНТЕРВ'Ю З ВІДОМИМИ ТА ЦІКАВИМИ ЛЮДЬМИ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ» В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Ірина Белоцька

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Найцікавіше, Інтерв'ю
В тему