Люди

Лучанка підкорює світові подіуми

Лучанка підкорює світові подіуми

Наталія Хоміцька, яка вже декілька років співпрацює з провіднимим модельними агенціями не тільки столиці України, а й країн світу, розповіла про всі принади і труднощі такого зоряного життя.

– На мою думку, в Україні модельний бізнес не настільки розвинутий, як за кордоном. Мабуть, саме тому в цій галузі в нашій державі заробити достатньо складно. Якщо говорити, як розпочалася моя кар’єра моделі, то відверто кажучи, до певної міри непомітно, між навчанням, своїми маленькими справами й тренінгами, але, звісно, з модельних агенств, серед яких DMG models, Viva models, Elite Model Look Italia. Як і кожна модель, проходила різні кастинги та фотосесії.

– Наскільки часто і звідки надходять пропозиції про співпрацю?

– 2013 року мала контракт у Китаї. Там разом з іншими українськими дівчатами брали участь у колекціях молодих дизайнерів, які демонструють свої роботи загалом за кордоном. Хочу зазначити, що їх кількість стабільно збільшується. Завдяки розвитку економіки, зростанню середнього класу і великому попиту на товари сегмента люкс, густонаселені китайські міста в останні роки були прекрасним середовищем для розвитку бізнесу в сфері моди.

– Важко завжди залишатися красивою та неповторною?

– Неповторність – це якраз те, що має бути основною складовою твого особливого образу. Мало бути лише красивою, потрібно мати ще й внутрішній стан. Без позитиву тут не обійдешся. Ти ніби маєш світитись зсередини, заряджати якоюсь загадковою енергією навколишніх. Очі, усмішка, емоції – це все так важливо і так часто не вистачає нашим жінкам сьогодні.

– Хто ніколи не мав справу з модельним бізнесом, думає, що це дуже легке заняття. Наскільки такі стереотипи відповідають дійсності?

– Побутує думка, що моделінг – одна із найлегших професій, варто лише вміти використати подароване природою. Такий стереотип абсурдний. Життя моделі – це суцільний кастинг, переїзди, стреси, мільйон непередбачуваних завдань, які з’являються будь-коли і будь-де. Природно, що інколи дівчата не витримують психологічного тиску конкуренції. Сльози, розчарування і, як наслідок, комплекси – невід’ємні атрибути перших сходинок модельної кар’єри. З віком приходить усвідомлення своєї унікальності і самодостатності, але часом шлях до цього лежить через десятки «непройдених» кастингів та «завалених» планів. Хороші модельні агентства намагаються залучати модель до різних проектів, презентацій, усіляко допомагають реалізуватися. Ця робота дійсно цікава, але простою її не назвеш. Робота моделі – зйомки, які можуть тривати і по 10 годин на день. Від такого легко втомитися. При цьому, живучи в шаленому ритмі, треба ще й встигати добре виглядати. Хоча, звичайно, такий вид діяльності має свої принади: нескінченні подорожі по всьому світу, зустрічі і знайомства з новими людьми.

– Розкажіть про цілі, які ставите перед собою?

– Цілі мають бути завжди. Це певний стимул, який нас штовхає вперед. Я завжди кажу, коли є бажання і чогось сильно хочеш, ти до цього йдеш. І все зробиш для реалізації своїх бажань – навіть знайдеш час, можливості та ідеї.

– Наскільки прибутково бути фотомоделлю?

– Якщо говорити про оплату моєї роботи, то отримую я достатньо великі суми. На життя вистачає. А взагалі з роботодавцями працюю за конкретною схемою, обговорюємо все попередньо: термін контракту, обов’язки сторін, країна, в якій доведеться працювати, з’ясовуємо нюанси щодо харчування й проживання, квитків на проїзд і перельоти.

– У дуже відвертих фотосесіях берете участь?

– Ніколи! Взагалі не роздягаюсь перед публікою чи перед фотооб’єктивом. Хоча пропозиція була восени з фотохудожником попрацювати у стилі артфотоню, ретроню. Проте мені це не цікаво, і я вважаю, що це вже інша робота. Відверто кажучи, були пропозиції з Лос-Анжелеса від Сема Рхіма, який також є кастинг-директором легендарного журналу «Плейбой». Проте там мене ніхто і ніколи не побачить. Не мій це профіль. Еротичні фотосесії мене ніколи не цікавили.

– Що думають батьки про Вашу діяльність як моделі?

– Мої рідні взагалі мало цікавляться моєю кар’єрою. Вони хочуть, щоб я була вдома і нікуди не їхала. Так їм спокійніше. Цікавляться моїми новими фото та й все. Проте особливої уваги цьому не надають.

– На Вашу думку, що робить дівчину красивою?

– Саме її жіночність, ніжність, скромність. Вся краса – у простій нашій неперевершеній природності.

БІЛЬШЕ ІНТЕРВ'Ю З ВІДОМИМИ ТА ЦІКАВИМИ ЛЮДЬМИ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ» В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

 Сергій Жуковський

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Найцікавіше, Інтерв'ю
В тему