Люди

Iгор Власюк: «Від боксу до театру»

Iгор Власюк: «Від боксу до театру»

У результаті маємо вольового, енергійного, цілеспрямованого керівника, який вміє поставити ціль, організувати людей та зробити все для виконання поставленої мети. Свого часу Ігор Петрович Власюк здобував нагороди із боксу і міг стати професійним боксером. Але натомість обрав… мистецтво танцю, ставши викладачем хореографії. Згодом він прийняв ще одне важливе рішення і відкрив для себе захопливий світ театру.

Нині Ігор Петрович уже більше п’яти років працює заступником директора Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка.

– Ігорю Петровичу, чи

переглядаєтевистави Вашого театру?

– Звичайно, я обов’язково дивлюся усі наші спектаклі. Для мене це не тільки обов’язок, але і задоволення. Я повинен знати зміст вистави, щоб вдало презентувати її глядачу. Прийшовши на роботу у театр, я передусім вивчив репертуар.

– Чому Ви свого часу вирішили стати хореографом?

– Танець увійшов у моє життя в п’ятирічному віці, коли батько завів мене у танцювальний гурток. Я захопився цим мистецтвом і з того часу не припиняв занять. Здобув освіту педагога-хореографа, працював вчителем, потім служив у ЗСУ в центральному ансамблі, був артистом балету. Пізніше здобув економічну освіту за фахом менеджмент організацій.

– Чи розділяє Ваша родина захоплення театром?

– Для нас одним із улюблених способів відпочинку є відвідування вистав. Маю двох синів, один із них у свої шість років дуже любить бувати на дитячих виставах. Його улюблена – «Бременські музиканти», яку він дивився уже 12 разів. Щораз він із нетерпінням її чекає, навіть ставить удома, розподіляючи між усією родиною ролі. Дружина працює у сфері, яка теж дбає про духовний розвиток людини. Вона – бібліотекар у науковій бібліотеці, де свого часу працювали її мама і бабуся.

– Що Вам найбільше подобається у роботі?

– Робота із людьми, які дійсно люблять театр, а це –  і глядачі, і актори. Мені подобається наш талановитий колектив, у якому дуже багато молоді, а також старше покоління (порівнюю до гарного витриманого вина: чим більша витримка – тим дорожче та краще воно стає). Ми часто і відпочиваємо разом, граємо у футбол, беремо участь у спортивних естафетах. Загалом ця робота мені дуже до вподоби,  маю багато задумів, які хотілось би реалізувати. Є потенціал, є ідеї, тут відчуваю себе потрібним.

– Чи йде молодь до театру?

– Так, молодь – досить активний глядач. Для прикладу, один хлопчина років тринадцяти приходить буквально на кожну виставу і намагається брати квиток на одне і те ж місце. Так само і серед населення старшого покоління є люди, які не пропускають практично жодного спектаклю.

– Якою є Ваша улюблена вистава?

– Їх чимало. Кожна хороша по-своєму. Багато вистав захоплюють настільки, що й не помічаєш, як пролітає час. Наприклад, якщо хочеться посміятися, варто відвідати виставу «Неймовірні пригоди в готелі класу Люкс» або «Мартин Боруля». Аби задуматись над життям, зрозуміти, що можна було б зробити для людей з оточення, варто переглянути виставу «З любов’ю… Оскар».

– Якою є Ваша улюблена вистава?

– Їх безліч. Кожна хороша по-своєму. Багато вистав захоплюють настільки, що й не помічаєш, як пролітає час. Наприклад, якщо хочеться посміятися, варто відвідати виставу «Неймовірні пригоди в готелі класу Люкс» або «Мартин Боруля». Аби задуматись над життям, зрозуміти, що можна було б зробити для людей з оточення, варто переглянути виставу «З любов’ю… Оскар».

– Що найбільше запам’яталося

із життя колективу театру?

– Поїздка усім колективом на футбольний турнір у Рівне. Запам’яталася не стільки футбольна гра, скільки настрій, атмосфера у нашому колективі. Навіть керівник Рівненського театру відзначив, що волинський дух надзвичайно високий.

– Чи сьогодні театр не втрачає своєї ваги, свого значення?

– Ні, зовсім навпаки, людям подобається живе спілкування: передача почуттів та енергії від акторів глядачам. Театр для людей стає захопливим відкриттям.

БІЛЬШЕ ІНТЕРВ'Ю З ВІДОМИМИ ТА ЦІКАВИМИ ЛЮДЬМИ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ» В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Найцікавіше, Інтерв'ю
В тему