Люди

Ірина Федишин: «На Великдень ми з дітьми співаємо гаївки»

Ірина Федишин: «На Великдень ми з дітьми співаємо гаївки»

Ірина Федишин – поетеса, композиторка, перлина української поп-музики, чий голос запалює серця слухачів у кожному містечку України. Ірина Федишин – це співачка, яка поєднує на сцені силу голосу та народні традиції. А віднедавна Ірина стала учасницею відомого телевізійного талант-шоу «Голос країни». Якими секретами артистка поділилася із читачами журналу «Твій стиль»?

– Ірино, нещодавно Ви отримали медаль за служіння мистецтву. Чи очікували на цю нагороду?

– Насправді, не очікувала. Мені дуже приємно, що мою творчість прихильники оцінюють, а старання не даремні.

– 1 лютого Ви відсвяткували своє 31-річчя. Як відзначали свято?

– Відсвяткувала свій день народження у колі сім’ї. Наразі триває великий концертний тур «Україна колядує». Цей тур є дуже масштабним, оскільки ми об’їздили близько 120 міст України. На мій день народження ми вирішили зробити вхід на концерт вільним. А свято зустріла в колі сім’ї, з урочистою вечерею.

– Чи має Ірина Федишин кумира, наставника, який її надихає?

– Наставником для мене є лише мій чоловік. Окрім того, як відомо, він же мій продюсер. Я співаю лише для нього. Він переживає за мої виступи, за організацію, за концерт у цілому.

Кумирів я не маю. Вважаю, що артист повинен мати щось своє, бути цікавим для глядача та близьким до народу.

– Нині проходить півфінал нацвідбору на Євробачення-2018. Чи слідкуєте за цією подією?

– Зізнаюся щиро: не слідкую за цим, оскільки не маю часу. Весь вільний час іде на сон. Щось більше просто фізично не встигаю. Проте краєм вуха чула, що цього року фіналісткою півфіналу відбору на Євробачення стала співачка ТАYАNNA. Зрештою, вважаю, що треба більше дізнатися про це. Цікаво ж, хто буде представляти нашу країну цього року.

– Багато Ваших зіркових колег усе частіше посідає крісла у ролі суддів численних відомих талант-шоу. Чи не спадало Вам на думку спробувати щось подібне?

– Я завжди готова поділитися досвідом, щось підказати і розповісти. Чесно кажучи, сідати у крісло у складі журі, оцінювати інших зі сторони я ще не готова.

– У своїх кліпах і концертних шоу Ви відтворюєте українські традиції. Чи дотримуєтеся цих звичаїв у повсякденному житті? Чи маєте свої особливі сімейні обряди?

– Безумовно! Все, що відбувається на моїх концертах, у моїх кліпах, – усіх цих народних звичаїв я дотримуюся також і вдома. Традиційно святкуємо Різдво, з теплою, затишною атмосферою, з вечерею, з вертепом, накриваємо столи з пампухами. На Великдень ми з дітьми ходимо до церкви, святимо паску, співаємо гаївки.

– Побажання читачам журналу «Твій стиль» від Ірини Федишин?

– Зичу всім, щоб рік, який настав, для України був мирним, спокійним, радісним, позитивним на емоції. Палкої вам любові, читачі.

БІЛЬШЕ ПРО ВІДОМИХ ТА ЦІКАВИХ ЛЮДЕЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ» В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Спілкувалась Анастасія Ніколаєва  

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Найцікавіше, Інтерв'ю
В тему

Останні матеріали