Люди

Тетяна Єремєєва: «Найприємніше - радість в очах людей, які знову побачили світ»

Тетяна Єремєєва: «Найприємніше - радість в очах людей, які знову побачили світ»

Бачити світ – дорогоцінний дар. Ось чому люди, яким повернули зір, дійсно відчувають щастя. Таких, по-справжньому щасливих людей, стає усе більше завдяки праці й професіоналізму фахівців Центру хірургії ока ім. проф. Загурського.

Лікарі цієї клініки щодня творять звичайне диво – відновлюють і повертають можливість бачити, беручись навіть за найскладніші й запущені випадки. Рівень Центру хірургії ока відповідає найвищим європейським вимогам, за якістю оснащення випереджаючи час на багато років уперед.

Заснувала сучасний заклад відновлення зору у Луцьку Тетяна Вікторівна Єремєєва – жінка, яка для багатьох є прикладом не тільки сучасного, цілеспрямованого керівника, але і втілює у собі жіночність, неповторність і вишуканість.

 

«Операції із пересадки рогівки – наше нове досягнення і гордість»

 

– Тетяно Вікторівно, про які здобутки та досягнення центру хірургії ока проф. Загурського за минулих кілька років розповісте?

– Здобутків чимало, а роботи попереду ще більше. Наша клініка працює згідно із Міжнародним сертифікатом ISO 9001:2008 і постійно підтверджує статус «Чистої лікарні». У нас найвищий рівень безпеки офтальмологічних процедур, інфекційний контроль гарантує захищеність і здоров’я кожному пацієнту.

Постійно оновлюємо і зміцнюємо нашу матеріально-технічну базу. Минулого року придбали нові лазери для лікування вторинної катаракти і глаукоми, у нас з’явився новий авторефкератомерт для точного вимірювання рефракції ока.

Ми значно розширили сферу послуг. Уже більше року для волинян доступні послуги із пластичної хірургії. Цей проект реалізовується спільно зі столичним медцентром лікаря Валіхновського.

Клініка сертифікована згідно вимог Міжнародних і Національних стандартів лікування. Постійно навчаємося, як в Україні, так і за її межами, опановуємо новітні методики лікування, аби якісні медичні послуги були доступні волинянам.

Операції із пересадки рогівки – це теж наше досягнення і гордість. Адже людям тепер не потрібно їхати за сотні тисяч кілометрів. Провідні операційні бригади працюють у нас.

– Які хвороби ока сьогодні успішно лікуєте?

– Найчастіше – катаракту, глаукому, захворювання сітківки, ускладнення внаслідок цукрового діабету та чимало інших. Пропонуємо повну сучасну діагностичну лінію для дорослих та дітей і широкий асортимент послуг хірургічного відділення.

– Які проблеми здоров’я долає судинна хірургія Вашої клініки?

– Це в перше чергу захворювання, що сьогодні все частіше трапляється як серед молоді, так і у людей старшого віку – варикозне розширення вен. Якщо раніше лікування цієї недуги потребувало багато часу і тривалого перебування у стаціонарі, то нині з проблемою успішно справляється малоінвазивна хірургія (хірургія одного дня). Медицина дійшла такого рівня, що людина одразу після операції самостійно йде додому і з’являється до лікаря тільки на контрольні огляди.

 

«Врятували око, пошкоджене склом»

 

– Які унікальні або особливо складні випадки траплялися у Вашій практиці?

– У нас кожен випадок унікальний. У кожного пацієнта своя історія. Тому і до процесу лікування підходимо індивідуально. Часто люди звертаються зі скаргами на потрапляння стороннього тіла. Ось пригадую, був випадок. Чоловік майстрував скляні рами на балконі і випадково розбив скло. Дрібні шматочки скла потрапили в око і пошкодили його. Ситуація була дуже складна, стався крововилив. А у нас якраз операційний день. Оперативно спрацювали, зробили необхідну діагностику, підготували до операції. Нині чоловік, як і раніше, має 100 відсотковий зір.

Часто не тільки дні, а й хвилини мають велике значення для бажаного результату. Намагаємось індивідуально підійти до кожного, часто приймаємо людей поза записом, стараємось не відмовити і прийняти, тим більше, якщо люди приїхали до нас за сотні кілометрів.

– Які види операцій виконуєте найбільш часто?

– Звичайно, це видалення катаракти. Катаракта – це помутніння природного кришталика ока, внаслідок чого людина частково або повністю втрачає зір. Це з віком відбувається у кожної людини і цей процес незворотній, як, приміром, сиве волосся.

 

Проліковано більше 29 000 пацієнтів

 

– Яку кількість операцій виконуєте і якою є їх вартість?

– У нашому Центрі на сьогодні виконується удвічі, й навіть у 2,5 рази більше операцій на катаракту, ніж регіональними державними лікарнями. За рахунок великих об’ємів, невеликої площі та оптимізації всіх процесів, вартість операції на катаракту у нас є навіть нижчою, ніж у державних закладах.

– Чи збільшується кількість Ваших клієнтів? Чи помічаєте зростання довіри до Вашого закладу?

– На сьогодні кількість пацієнтів Центру хірургії ока професора Загурського уже перевищила 29 000. Це переважно мешканці Волинської області. Велика кількість людей до нас звертаються із міста Рівного і Рівненської області, а в цілому є представники чи не кожної області України і гості з-закордону.

Щодо довіри, то, її треба не тільки заслужити, а й постійно підтверджувати. Нічого кращого для лікаря немає, ніж задоволені і щасливі пацієнти, які знову отримали можливість споглядати красу цього світу. Ми це спостерігаємо щодня, про що свідчить велика кількість відгуків, листів, теплих слів подяки.

– Відомо, що ваш Центр долучається до благодійних проектів пов’язаних із зором. Крім того, ви несете просвітницьку місію. Ваш телепроект «Абетка зору» на місцевому телеканалі – це скарбничка для усіх, хто цікавиться медициною і хоче зберегти гострий зір до старості. Як виникла ідея створити власну передачу і чому?

– «Абетка зору» – це справа для душі… Розумієте, у нас так склалось, що люди звертаються до лікарів тоді, коли відтягувати нема куди. Але треба розуміти, що не завжди час лікує. Ми маємо великий досвід і знання і хочемо поділитися інформацією для того, аби люди були обізнаними і відповідальними у питаннях власного здоров’я. Так з’явився проект «Абетка зору». Це цикл програм про зір і усе, що із ним пов’язано. Кожна передача – це нові експерименти, експрес-тести у студії, цікаві факти і розвінчення міфів про зір.

Ми намагаємось донести інформацію не стандартно медичними термінами і незрозумілими реченнями із медичної літератури, а просто і доступно. І нам це вдається. Маємо позитивні відгуки і широку аудиторію не тільки на телеканалі, а й у мережі Інтернет. Нас дивляться і діти і батьки і старше покоління. Тут кожен може знайти для себе щось нове і корисне. Тому ця справа варта праці і часу.

– У чому переваги і особливості Вашого медичного закладу?

– Клініки професора Загурського  оснащені  сучасним офтальмологічним устаткуванням останнього покоління, яке  проходить  постійне калібрування та  щорічне сервісне обслуговування. Це дозволяє діагностувати й ефективно лікувати захворювання будь-якого рівня складності.

Операційна зала відповідає санітарно-епідеміологічним вимогам Євросоюзу. Триступенева система очистки повітря із бактерицидними фільтрами надтонкого очищення доповнює стерильність і чистоту операційної.  Стіни вкриті абсолютно безпечним для здоров’я людини  безшовним матеріалом «Corian», що відповідає високим екологічним стандартам. Він забезпечує антисептичний і антибактеріальний захист, адже стійкий до мікробів, плісняви, грибка та інших небезпечних мікроорганізмів.    

Постійними консультантами Центрів є світові світила офтальмології у різних напрямках професори: засновник мережі клінік –  Збігнев  Загурський, найвідоміший у світі з лікування захворювань сітківки – Ференц Кун (США). Енселм Джюнеман (Німечина), Єжи Навроцкі (Лодзь), Едвард Виленгава (Катовіце) та інші.

Мережа Центрів Хірургії ока професора Загурського – це 7 клінік, які дарують зір пацієнтам у Польщі і в Україні. Клініки розміщені у 6 польських містах. В Україні Центр хірургії ока професора Загурського відкрив свої двері для пацієнтів 2009 року, в обласному центрі Волині, а саме у місті Луцьку. Наша клініка - досі єдина в Україні.

Клініки професора Загурського оснащені сучасним офтальмологічним устаткуванням останнього покоління, яке проходить постійне калібрування та щорічне сервісне обслуговування. Це дозволяє діагностувати й ефективно лікувати захворювання будь-якого рівня складності. Наші фахівці діагностують та лікують згідно з світовими клінічними протоколами та діють згідно з інструкцією локальних формулярів, застосовуючи новітні методики лікування та діагностики.

 

«Із дитинства мріяла допомагати людям»

 

–  Тетяно Вікторівно, як Ви прийшли у медицину? 

– Із дитинства мала таку мрію, яка постала, мабуть, зі звичайного співчуття людям. Дуже люблю людей, змалечку хотілося допомагати у боротьбі з різними хворобами. У моїй родині немає лікарів. Я поки єдиний (усміхається, – авт).

Я й зараз вважаю, що лікар – це в першу чергу той, хто переживає за пацієнта. Тому свій шлях планувала ще зі школи. Ні заміжжя, ні навіть поява першої дитини не спинили мене у бажанні стати лікарем. 

– А чому саме офтальмолог? Традиційно, всі майбутні лікарі мріють бути хірургами... 

– Я теж спершу хотіла бути хірургом. Але мені здається, що саме лікар-офтальмолог – така професія, яка більше підходить жінкам. Витончена, якщо хочете – делікатна, філігранна робота. Ну, майже ювелірна. А хірургом загального профілю я тепер себе навіть не уявляю.

 – Цікаво, чи бачите ви когось зі своїх дітей лікарем, чи хтось мріє піти маминими слідами. Можливо, донька?

– Син однозначно ні. У нього інші інтереси. Донька поки не виявляє такого бажання. Можливо, тому що ще маленька. Звичайно, мені хотілося б, аби хтось продовжив мою справу. Але я не буду впливати на їхній вибір. Нехай вони визначаються самостійно. Тому що лікар - це покликання, це треба відчути серцем. 

– Яким є звичайний робочий день Тетяни Єремеєвої? 

– Я щодня спілкуюся з багатьма людьми і кожен мій робочий день не схожий на попередній. Вважаю, що хороша освіта і робота в житті кожної жінки працює як міцний фундамент, стійкий до різних поворотів долі. Так склалося, що в моєму колі спілкування я була чи не єдиною жінкою, котра працює. А сьогодні, з погляду на мої події в минулому розумію: працювати і відкрити свою власну справу було мудрим і правильним рішенням. 

– А що для вас відпочинок?

– Відпочинок – це зміна виду заняття. Це може бути спорт, прогулянка чи будь-яке інше моє захоплення. А взагалі відпусток для мене не існує. Максимальна відпустка – це три-чотири дні, щоб просто перезавантажитися. Коли твоя робота цікава – це і є відпочинок.

– Що для Вас є найважливішим у роботі?

– Професійна команда, зацікавлена в роботі і в найвищому результаті праці. 

Біографічна довідка

Тетяна Вікторівна Єремєєва

Головний лікар-офтальмолог Центру хірургії ока професора Загурського

Народилася 13 травня 1976 року в Луцьку.

Освіта вища, закінчила Луцький медичний коледж і Львівський національний медичний університет.

Місця роботи: із 2000 р. – Волинська обласна клінічна лікарня, із 2009 року – головний лікар Центру хірургії ока професора Загурського.

Виховує двох дітей.

Ольга Федоренко

БІЛЬШЕ ПРО ВІДОМИХ ТА ЦІКАВИХ ЛЮДЕЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ» В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Найцікавіше, Інтерв'ю
В тему