12 Травня 2018
Новини

Поляк намагався вивезти українок у сексуальне рабство за кордон

Поляк намагався вивезти українок у сексуальне рабство за кордон

На українсько-польському кордоні правоохоронці затримали торговця людьми – іноземця, який намагався вивезти до Польщі чотирьох українок. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

11 травня, в пункті пропуску «Шегині» правоохоронці завадили черговій спробі вивозу громадянок України з метою подальшої їх сексуальної експлуатації за кордоном. В рамках кримінального провадження за статтею 149 ККУ «Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини» оперативні працівники Держприкордонслужби разом з співробітниками Управління по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУ НП у Львівській області  затримали громадянина Польщі, який намагався зі злочинним умислом вивезти за кордон чотирьох українок. 39-річний чоловік разом з громадянками, мешканками Львівської, Харківської та Запорізької областей, слідував рейсовим автобусом, що прямував до Вроцлава. Встановлено, що іноземець вербував дівчат у розважальних закладах, обіцяючи їм значні заробітки за кордоном.

12 травня Галицький районний суд Львова обрав міру запобіжного заходу поляку.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник ГФ «Рабів до раю не пускають» Іван Спринський.

«У залі суду громадянин Польщі визнав, сказавши що у Польщі в більшості є уявлення, що українки схильні до різного виду праці… У поясненнях ствердив у залі суду, що мав намір вивезти громадянок України для заняття проституцією у Німеччину», – написав він.

Також активіст оприлюднив відео, де чути, як поляк зізнається у скоєному.

Громадянину Польщі судом було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, торгівля людьми, кримінал, поліція, проституція
В тему