1 Червня 2023
Новини

Закрите укриття в Києві: у КМДА - обшуки

Закрите укриття в Києві: у КМДА - обшуки
У Департаменті муніципальної безпеки КМДА правоохоронці проводять обшуки. 

Це відбувається у межах слідства через загибель людей біля укриття у Києві. Про це йдеться на сайті КМДА.

Департамент запевняє, що правоохоронцям надають усі запитувані документи, а їхнє керівництво та співробітники всебічно сприяють слідству. КМДА запевняє, що Департамент муніципальної безпеки спільно із громадськістю постійно контролює стан укриттів у Києві.

Директор Департаменту муніципальної безпеки Роман Ткачук під час брифінгу зазначив, що за доступ до укриттів відповідальні балансоутримувачі. Проте посадовець стверджує, що готовий нести відповідальність, якщо таке рішення ухвалять правоохоронці.

Він розповів, що для кожного укриття у Києві призначені коменданти. «Ми проводимо перевірки. Нам відчиняють сховища, зі сховищем все добре, але під час повітряної тривоги комендант не приходить і не відчиняє», — каже Ткачук.

Атака Києва

Окупанти в ніч проти 1 червня здійснили чергову атаку на Київ. У Деснянському районі столиці уламки впали на поліклініку та прилеглий багатоповерховий будинок. Унаслідок цього загинули троє людей: за даними поліції, це 33-річна жінка та 34-матір із 9-річною донькою.

У Дніпровському районі уламки ракети впали на 5-поверхову неробочу офісну будівлю, у внутрішньому дворі сталося загорання припаркованого автомобіля. Там було щонайменше 2 постраждалих. Загалом у Києві травмовано близько 16 людей: 9 людей госпіталізували (одна з них — у тяжкому стані), 7 — отримали амбулаторну допомогу. 

Загибель біля укриття

Під час повітряної тривоги вночі люди в Деснянському районі Києва пішли до укриття, яке розташовується в місцевій поліклініці. На відео, яке опублікувало «Суспільне», очевидці кажуть, що укриття виявилося зачиненим, люди мусили стояти біля входу.

Зрештою там загинули троє людей, серед яких була дружина Ярослава, який розповів про ситуацію. За його словами, біля укриття були вони з дружиною та дитиною. Чоловік побіг на інший бік, щоб попросити відповідальних відчинити укриття. У цей момент сталося падіння уламків. Жінка загинула, з дитиною все добре.

Згодом стало відомо, що Служба безпеки України, прокуратура та Нацполіція проводять розслідування у справі про загибель людей біля зачиненого укриття.

Прокуратура відкрила дві справи: за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України), та за фактом службової недбалості з боку посадових осіб медичного закладу, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК України). 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: київ, війна з Росією, обшуки
В тему