19 Травня 2020
Новини

Фіброцементна черепиця – хороша заміна старому шиферу

Фіброцементна черепиця – хороша заміна старому шиферу

На заміну шиферу прийшов більш комфортний та практичний варіант – фіброцементна черепиця, яка має простий монтаж і доступну вартість, високу стійкість до атмосферних явищ та екологічність.

Фіброцементна черепиця – хороша заміна старому шиферу

Покрівля, так само як фундамент та стіни, є показником надійності та довговічності будинку. В недалекому минулому найчастіше матеріалом даху служив шифер. Але з розвитком технологій сучасні виробники пропонують більш комфортний та практичний варіант – фіброцементну черепицю. Така покрівля має низку вагомих переваг:

  • екологічність;
  • стійкість до впливу атмосферних явищ (вітру, дощу, снігу, граду);
  • гарну звуко- та теплоізоляцію;
  • простий монтаж;
  • доступну вартість.

60a4ffad2699a.jpg

Різниця між фіброцементним покриттям та шифером

Попри великий термін експлуатації, шифер поступово замінює фіброцементна покрівля. Цілком природно виникає питання чому? Адже мова йде про матеріал оптимальної ваги, достатньої для того, щоб не здувало вітром та водночас легкої для монтажу. А по морозостійкості шифер можна сміливо порівняти з бетоном.

Проте не все так просто. По-перше, шифер має невиразні з естетичної точки зору якості, пов’язані з одноманітним сірим кольором. По-друге, до складу матеріалу входить азбест, відомий шкідливим впливом на органи дихання. Втретє, у випадку пожежі покриття стріляє та вибухає, чим може спричинити справжню шкоду.

На відміну від шиферу, фіброцементна покрівля має наступні характеристики:

  • представлена у декількох відтінках, при цьому на яскравість кольору не впливають УФ промені;
  • екологічна та безпечна, оскільки до складу матеріалу входять лише зрозумілі органічні компоненти;
  • є абсолютно незаймистою.

І наостанок, фіброцементні листи не піддаються псуванню через іржу чи гниття. А якщо порівнювати з шифером, поверхня сучасного матеріалу не піддається ураженню грибком, пліснявою чи мохом. Це можливо завдяки паропроникним властивостям покрівлі з фіброцементу, які захищають черепицю від утворення конденсату на внутрішній стороні. Така особливість забезпечує довговічність не лише матеріалу, а й усій дерев’яній конструкції даху.

60a50187d56fd.jpg

Особливості покрівлі FIBRODAH

Єдиний в Україні виробник фіброцементної покрівлі – ТМ FIBRODAH. До складу покриття входить:

  • фіброволокно (виступає як внутрішнє армування, експортується з Японії);
  • цемент (елемент для надання матеріалу стійкості до зовнішніх впливів);
  • целюлоза (компонент, що зберігає гнучкість виробу);
  • мінеральні наповнювачі.

Із зазначених складових виготовляються фіброцементні листи різного розміру, а також планки примикання, зовнішні заглушки коника, бічні вітрові планки. Фактура покриття зовнішньо нагадує гладкий та охайний шифер. Тому дах, укритий фіброцементним матеріалом, виглядає дуже цікаво.

Покриття можна укладати під будь-яким нахилом. Монтуються листи на латах із застосуванням кріплень. При цьому всі частини конструкції орієнтовані на легкий монтаж, герметичність прикручування деталей та просте поєднання між собою.

Старий шифер найвигідніше замінювати на фіброцементні листи серії Classic, оскільки їх розміри повністю співпадають з розмірами старого матеріалу. Окрім цього, такий формат ніколи не втрачає своєї актуальності та здатен задовольнити найвибагливіший бюджет. Це оптимальне рішення для тих, хто проводить перекриття шиферної покрівлі, адже не потрібно витрачатись на нову обрешітку.

Таким чином, фіброцементна черепиця – це не лише привабливе дизайнерське рішення, а й досконала установка, продумана до дрібниць. Дізнатись де купити покрівлю FIBRODAH можна на сайті компанії, мапа регіональних представників покаже найближчі до вас точки продажу продукції.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дах
В тему