Поради

Покрівля для будинку – різноманіття форм

Покрівля для будинку – різноманіття форм

Основна класифікація дахів відбувається за формою і кількістю скатів.

t1.ua та компанія «Євродах Центр» розповідають про достоїнства цього виду даху.

Різноманіття форм дахів допоможе не тільки визначитися з найбільш підходящим способом захисту будівлі від погодних умов, але і знайти своє рішення для реалізації дизайнерських ідей при створенні оригінального образу.

Якщо говорити про глобальний поділ дахів на види, то основними критеріями є:

  • тип матеріалу;
  • ухил покрівлі;
  • вид і форма конструкції.

Саме правильний вибір цих трьох складників допоможе створити дійсно надійне, міцне і довговічне покриття будівлі, яке зможе витримати всі нюанси кліматичних умов. Основний вплив на вибір типу конструкції будуть робити погодні умови в цій місцевості: немає сенсу споруджувати дах із невеликим ухилом у місцях зі значною кількістю опадів у зимовий час (сніг буде накопичуватися і згодом руйнувати конструкцію).

Основна класифікація дахів відбувається за формою і кількістю скатів. Скат – це ухил покрівлі більше ніж на десять градусів. Дахи бувають з одним, двома і чотирма скатами. Зустрічаються і складніші конструкції, оснащені суміщеними скатами, – багатощипцеві і шатрові дахи. Рідше, але все ж трапляються у сфері будівництва приватних будинків купольні і конічні моделі покрівлі. Якщо в конструкції даху є кілька варіантів виконання і форм, то вона називається комбінованою.

Односхила покрівля – найпростіша й економічно вигідна конструкція, яка не потребує великих фінансових і трудових витрат для монтажу.

Двосхила – не менш демократична за вартістю конструкція покрівлі, яка часто застосовується для будівель найрізноманітнішої форми (ідеальна для регіонів із великою кількістю снігу).

Мансардний дах – варіант двосхилої покрівлі з ламаним профілем (кожен скат має два рівні, перший – пологий, другий – падаючий).

Вальмовий дах підходить для будівель із великою площею. Він здатен витримувати великі вітрові навантаження.

Вальмова покрівля з дугоподібним схилом (на зразок пагоди) трапляється нечасто через складність виготовлення. Але має дуже привабливий та оригінальний зовнішній вигляд.

Шатрова – різновид вальмової покрівлі, яка ідеально підходить для будівель квадратної форми (дах складається з чотирьох трикутників, що зводяться вершинами на зразок намету).

Багатощипцевий дах має досить складну за виконанням конструкцію (підходить як для квадратних, так і для прямокутних будинків).

Аркова покрівля (назва говорить сама за себе) – та, дах якої має форму арки (рідко застосовується в якості основного виду покрівлі житлових будинків, частіше служить доповненням).

Бубнова покрівля – це зведені до центру чотири ромби. Ідеально підходить для будинків, що мають форму квадрата в основі.

ЩОБ ЗАМОВИТИ РІЗНІ ВИДИ ПОКРІВЛІ ТА ОТРИМАТИ КОНСУЛЬТАЦІЮ З УСІХ ЗАПИТАНЬ ПЕРЕХОДЬТЕ НА САЙТ КОМПАНІЇ www.eurodach.lutsk.ua

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Дах, Ремонт, Дах
В тему