Поради

Мансардні вікна: переваги, класифікація

Мансардні вікна: переваги, класифікація

Сучасні дизайнери здатні перетворити звичайне горище у стильну мансарду.

t1.ua та компанія «Євродах Центр» розповідають про достоїнства цього виду кімнати.

Мансарди – це кімнати, інтер'єр яких наповнений свободою, світлом, сонцем, повітрям. У цілому вікна в мансардах є частиною даху, що дає відчуття спокою і можливість прямо з кімнати віддаватися романтиці й милуватися зоряним небом.

Переваги конструкцій

Доступ сонячного світла. Статистика показує, що такі вікна збільшують доступ природного світла на 30 – 40% у порівнянні з вертикальними конструкціями. Якщо ви вирішили облаштувати на мансарді робочий кабінет, наявність великої кількості світла відіграє важливу роль.

Економічність. Такий варіант, як правило, характеризується доступною ціновою політикою. Обладнати невелику мансарду красивими вікнами по кишені більшості домовласників.

Універсальність. Вікна в мансардах виконують функції елемента вентиляційної системи, аварійного виходу в разі пожежі. Мансардне вікно можна використовувати також і для зручного доступу на покрівлю.

Естетика. Зовнішній дизайн таких конструкцій додає загальному архітектурному зображенню родзинки, вносячи у стиль ноти елегантної оригінальності й витонченого французького шику. За допомогою мансардних вікон можна створити по-справжньому оригінальний і ефектний дизайн.

Розташовуючись під самим дахом, вони мають схил, який визначається будовою покрівлі. Так, при наявності однієї стіни для схилу покрівля іменується односхила. Якщо ж є дві стіни-опори, вона – двосхила.

Класифікація видів

Крім стандартного рішення, існує кілька інших видів мансардних вікон.

Вертикаль. Такі конструкції монтуються також у схил покрівлі. Але, на відміну від класичних, вони встановлюються вертикально. Вертикальні мансардні конструкції відкривають нові можливості, легко трансформуючись у невеликий балкон на даху.

Карнизні конструкції або фасадні. Особливість їх полягає в установці прямо в пристінок під дахом, обов'язково під прямим кутом. Карнизна конструкція характеризується, скоріше, панорамним видом, її висота може брати початок від самої підлоги.

Вікна, що трансформуються в балкон. Такий дизайн зручний тим, що в літній час забезпечений вільний доступ світла і повітря у приміщення, а в зимовий період конструкція утеплює кімнату і перешкоджає проникненню холодного повітря.

ЩОБ ЗАМОВИТИ РІЗНІ ВИДИ ПОКРІВЛІ ТА ОТРИМАТИ КОНСУЛЬТАЦІЮ З УСІХ ЗАПИТАНЬ ПЕРЕХОДЬТЕ НА САЙТ КОМПАНІЇ www.eurodach.lutsk.ua

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Інтер'єр, Ремонт, вікна, Дах
В тему