В центрі уваги

Як вибрати якісну покрівлю для даху у Луцьку від виробника (фото, відео)

Як вибрати якісну покрівлю для даху у Луцьку від виробника (фото, відео)

Як вибрати якісні та сучасні покрівельні матеріали? Що краще: натуральна черепиця чи металочерепиця? Чим відрізняється композитна черепиця від бітумної черепиці? 

Ці питання цікавлять і тих, хто лише планує будівництво власного будинку, і тих, хто хоче замінити існуючу покрівлю, у якої закінчився термін експлуатації, і тих, хто обрав дешеві покрівельні матеріали і тепер розуміє, що «скупий все ж таки платить двічі».

Компанія «Євродах» у Луцьку кілька місяців тому ініціювала та запустила надзвичайно корисний та інформативно насичений проект, у якому засновник Микола Дацюк разом з колегами та експертами у сфері будівництва розповідає про переваги та недоліки того чи іншого покрівельного матеріалу, на основі власного досвіду.

Професіонали компанії «Євродах» добре розуміють, що лише якісні покрівельні матеріали – черепиця натуральна, бітумна, композитна, металочерепиця від виробника – здатні забезпечити комфорт у вашому помешканні та відповідати стильовому дизайну усього будинку.  

«В нашій країні відповідальність за вибір того чи іншого будівельного матеріалу лежить на самому споживачеві. Відтак за допомогою нашого проекту ми б хотіли в деякій мірі підняти культуру вибору матеріалів для будівництва. Щоб люди володіли правдивою інформацією щодо терміну експлуатації, переваг та недоліків того чи іншого матеріалу. Щоб при виборі будматеріалу на першому місці була не ціна, а ключові характеристики матеріалу, - розповідає засновник компанії «ЄвроДах» Микола Дацюк. -  Таким покрівельним матеріалом як черепиця, ми зацікавились з 2001 року.

Покрівля з черепиці – найбільш довговічна. Так, в Україні згідно з нормами ДБН «Покриття будівель і споруд», термін експлуатації дахів з черепиці становить від 60 до 100 років. 

Щоб покрівля була надійною, не втрачала привабливий зовнішній вигляд, необхідно знати, як вибрати черепицю з великої різноманітності виробників. Для цього потрібно звернути увагу на ключові характеристики матеріалу – і менше звергати увагу на такий показник, як ціна черепиці».

Отож, поради від професіонала компанії «Євродах» Юрія Сосіцького – як вибрати якісну черепицю від виробника у Луцьку.

Щодо матеріалів для даху, то «Євродах» у Луцьку пропонує такі види покрівлі для даху в Україні за доступними цінами:

  • Керамічна черепиця. Хоча цей вид покрівлі - один з найдорожчих і найважчих, проте він найкраще виконує естетичну функцію. Керамічну черепицю роблять з натуральної сировини, відтак термін її експлуатації – на вищому рівні.

Керамічну черепицю від провідних європейських виробників пропонує у Луцьку та на Волині «Євродах»:  NELSKAMP (Німеччина), BRAAS KERAMIK (Німеччина), MONIER (Франція), ABC KLINKER(Німеччина), LAUMANS(Німеччина).

  • Бітумна черепиця. Зважаючи, що цей матеріал для покрівлі – м’який та гнучкий, його можна використовувати для дахів будь-якої форми. Роблять бітумну черепицю зі скловолокна або склохолсту, просочуючи його бітумом. Лицьову поверхню посипають кам’яною крихтою в різних кольорах.

Бітумну  черепицю від провідних європейських виробників пропонує у Луцьку та на Волині «Євродах»:  BTM (Норвегія, Німеччина), IKO (Бельгія), TEGOLA (Італія)

  • Композитна черепиця. Такий вид черепиці недаремно вважають сучасним та ефектним. Композитна черепиця являє собою сталеві листи, на які наносять гальванізоване покриття та ґрунтовку з обох сторін. Презентабельного вигляду цій черепиці додають дрібні частинки каменю, якими вкривають зовнішню частину.

Композитну черепицю від провідних європейських виробників пропонує у Луцьку та на Волині «Євродах»:  GERARD (Нова Зеландія), NOVATIK (Австрія, Румунія), METROTILE (Бельгія)

  • Цементно-піщана черепиця. Така черепиця стане у нагоді тим, хто хоче купити якісні матеріали для даху, але не «за всі гроші». Аби виготовити цементно-піщану черепицю, сировину спочатку пресують, а потім наносять ґрунтовку, додаткові шари захисту, акрилову фарбу і захисне покриття.

Цементно-піщану черепицю від провідних європейських виробників пропонує у Луцьку та на Волині «Євродах»:  BRASS (Німеччина, Польща)

  • Металочерепиця. «Євродах» пропонує металочерепицю довголистову /модульну. Цей вид покрівлі також недорогий, проте його практичні характеристики на досить високому рівні. Найчастіше металочерепицю використовують, щоб покрити дах у промислових приміщеннях, гаражах. Проте металочерепицю використовують і для приватних будинків.

Металочерепицю від провідних виробників пропонує у Луцьку та на Волині «Євродах»: ПРЕМІУМ 0,50 мм RUUKKI, SSAB; 0,50 мм ARCELOR (Німеччина, Польща); 0,45 мм  S.STEEL KOSICE (Словаччина), DK DONGSHIN (Корея)

  • Металопрофіль. Завдяки своїм якостям – легкому монтуванню, міцності, універсальності, різній кольоровій гамі, великому терміну експлуатації – цей покрівельний матеріал має своїх прихильників. Металопрофіль являє собою профільований лист, який виготовляють з оцинкованої сталі, та покривають додатковими шарами захисту з обох сторін.

Натуральна черепиця у «Євродах» у Луцьку

Натуральна черепиця – є найдовговічнішим, найестетичнішим, найекологічнішим і не завжди найдорожчим матеріалом для покрівлі.

Натуральна черепиця може виконуватись із різної сировини, з різним покриттям, та різної форми.

Так, піщано-цементна і керамічна черепиця схожі за зовнішнім виглядом та експлуатаційними характеристиками, проте різняться за процесом виготовлення.   

Щодо покриття натуральної черепиці, то піщано-цементна черепиця BRAAS покрита акриловою фарбою та додатковим шаром покриття: Lumino (напівматова – напівглянцева), Cisar (більш блискуче та стійкіше до атмосферних опадів).

Керамічна черепиця може бути взагалі без покриття (натуральна), або з покриттям – ангобою. Ангоба - це шар світлої глини, із додаванням фарбників. Анкгоби бувають кварцовані, шляхетні, глазури  та топ-глазури. 

За формою натуральна черепиця поділяється на:

  • плоску («бобровий хвіст», «смарагд» тощо). Вона вишукана, але складна у монтажі.
  • профільована («французька», «фламандська», «голландська», «кельтська» тощо).  

Металочерепицю купити від виробника – в «Євродах»

Основу металочерепиці складають холоднокатані листи зі сталі, вкриті кількома шарами захисного покриття. Цей вид покрівлі зручно транспортувати. А через  те, що ціна на металочерепицю влаштовує багато споживачів, вона користується попитом.  Серед недоліків металочерепиці -  високий відсоток відходів і низький рівень шумоізоляції.

Аби вибрати якісну металочерепицю в Україні, варто звернути увагу на товщину сталевих листків – чим більша товщина, тим довше прослужить металочерепиця. Відповідно чим більше цинку нанесено на обидві сторони, тим краще захищений сам сталевий лист.

Відтак найменшою сумарною товщиною сталевого листа металочерепиці є 0,5 мм (без ґрунтовки та зовнішнього декоративного покриття).  Щодо покриття, то воно має бути від 25 мікрон – зовні, та від 7 мікрон – внутрішнє покриття.

 

Так, європейські виробники металочерепиці дають гарантію на 30 років, проте металочерепиця може служити і більше.

Згідно українських норм  ДБН «Покриття будівель і споруд» та національного стандарту України «Вироби з тонколистової сталі із захисно-декоративним покриттям для будівництва» мінімальна товщина металу повинна складати 0,45 мм (з врахуванням всіх покриттів). Відтак товщина оцинкованого листа, згідно українським стандартам, має бути - 0,418 мм. Що звичайно зменшує термін експлуатації металочерепиці

В Європі мінімальна товщина 0,50 мм – це шар №1 і два шари №2 (оцинковка);

В нас, Україні,  мінімальна товщина 0,45 мм – це всі шари.

Коментарі, як кажуть, зайві. Тому вибір металочерепиці (і металопрофіля) повинен здійснюватись не за ціною, а показниками, ТОБТО ЗА ТЕРМІНОМ СЛУЖБИ. Пре це досконало розповів Микола Дацюк в заключному відео, присвяченому вибору металочерепиці.

Стінові фасадні матеріали   - у «Євродах»

Компанія «Євродах» пропонує широкий асортимент сучасних стінових фасадних матеріалів  - вентильованих, термостійких та  довговічних.

Стінові матеріали від провідних виробників у Луцьку та на Волині відрізняються невеликою питомою масою, але достатньою щільністю, високою морозостійкістю, низькою тепло- та звукопровідністю.

Відтак в магазині «Євродах» ви знайдете такі якісні матеріали для фасаду будинку:

  • Клінкерна цегла. При виробництві такої цегли використовують спеціальну глину, як обробляють під дією дуже високих температур. Клінкерна цегла відрізняється надзвичайною міцністю, тому може використовуватись навіть для облаштування пішохідних тротуарів.

Клінкерну цеглу  від провідних європейських виробників пропонує у Луцьку та на Волині «Євродах»: ABC – KLINKER (Німеччина), CБK (Україна), LODE (Латвія), MUHR (Німеччина), OLFRY (Німеччина).

  • Лицювальна цегла – на сьогодні є одним з найпоширеніших матеріалів для фасаду будинку.

Лицювальну цеглу  від виробників пропонує у Луцьку та на Волині «Євродах»: CБK (Україна)

Чим клінкерна цегла відрізняється від лицювальної цегли? Про це розповідає представник компанії  «Євродах» Юрій Сосіцький:

«Клінкерна цегла суттєво відрізняється від лицювальної за трьома характеристиками:

  1. Кількість витриманих морозоциклів.
  2. Здатність до натягування вологи.
  3. Міцність.
  • Цегла ручної формовки - виготовлена з різних сортів глини, в які додається лес - має вигляд старовинної. Унікальна фактура досягається завдяки технології виготовлення, адже цегла обробляється майстрами вручну.

Цеглу  ручної формовки від провідних європейських виробників пропонує у Луцьку та на Волині «Євродах»: OLFRY (НІмеччина), RIJSWAARD (Голандія), Vande Moortel (Бельгія), S.Anselmo (Італія)

  • Сайдинг. Має форму довгих вузьких ламелів, що виготовлені з металу або ПВХ. Щодо характеристик, то такий стіновий матеріал для фасаду будинку, як сайдинг за ціною дешевший від цегли. А зважаючи на свою практичність,  сайдинг використовують для зовнішніх робіт, обшивки будинків, дач, підшивки даху, гаражів, автомобільних мийок.

Сайдинг від провідних виробників пропонує у Луцьку та на Волині «ЄвроДах»: FASIDING (Україна), FASIDING Wood House (Україна), VOX (Польща), VOX MAX 3 (Польща)

Компанія «Євродах» пропонує будматеріали у Луцьку та на Волині різного цінового сегменту: від дешевих до преміум-класу.

«Будучи на одному з семінарів, я вивчив дуже вірні слова професорі Києво-Могилянської академії Михайла Вінницького: «Завжди кажіть своїм клієнтам правду, якою б гіркою вона не була».

Тому у спілкуванні з нашими безпосередніми клієнтами ми у компанії «Євродах» сповідуємо три принципи:

  1. В нас є дуже великий досвід.
  2. Ми досконало знаємо характеристики – переваги та недоліки – тих матеріалів, які пропонуємо.
  3. Ми маємо ґрунтовні знання з технології монтажу того чи іншого матеріалу.

І усі ці знання, підкріплені досвідом, ми доносимо до наших клієнтів», - розповідає Микола Дацюк, та цитує «крилаті слова» Генрі Форда: «Розчарування від низької якості триває довше, ніж  радість від низької ціни».

ВИ МОЖЕТЕ ЗНАЙТИ КОМПАНІЮ  «ЄВРОДАХ» ЗА АДРЕСОЮ:

м.Луцьк,

вул.Володимирська, 91а

АБО ЗВ’ЯЗАТИСЯ З НИМИ ЗА НОМЕРАМИ ТЕЛЕФОНІВ:

+38 (067) 332-50-78

+38 (050) 438-38-78

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Будівництво, Дах, луцьк, Волинь
В тему