23 Лютого 2021
Новини

Чому Wi-Fi роутери в квартирі – це небезпечно

Чому Wi-Fi роутери в квартирі – це небезпечно

Встановлювати роутери для роздачі Wi-Fi в квартирах варто винятково в нежитлових приміщеннях.

Про це розповів керівник лабораторії «Екологія життєвого простору» Антон Ястребцев.

Щоб уникнути шкідливих наслідків від впливу електромагнітного випромінювання від роутера, треба дотримуватися кількох рекомендацій, зазначив експерт.

За його словами, сертифіковані роутери для домашнього використання повинні бути безпечні, але певний вплив вони все-таки можуть надавати. Тому не слід розміщувати це обладнання на своєму робочому місці.

«Іноді люди кажуть, що їм потрібно добре сполучення, тому ставлять роутер на стіл. Це сумнівне пояснення, оскільки з'єднання дійсно трохи краще, але і випромінювання роутер створює в радіусі трьох метрів, а значить, буде постійно впливати на людину», - пояснив Ястребцев .

Не можна ставити роутер і поруч зі спальним місцем, підкреслив експерт.

«Також погано, якщо роутер перебуває в двох-трьох метрах від ліжка. У такій ситуації підвищений вплив буде здійснено на людину, особливо на її головний мозок. Не можна довести, що там буде обов'язково перевищення допустимого рівня, але, поза тим, вплив буде», - вважає Ястребцев.

Є правило, що роутер треба розміщувати в коридорі або будь-якому іншому нежилому приміщенні, додав експерт.

«Повинно бути метра два-три відстані до житлових приміщень. Не у всіх квартирах це можливо, але цього правила треба дотримуватися, тоді буде безпечно», - уклав Ястребцев.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: інтернет, Здоров'я, Поради
В тему