Фахівці попереджають, що дефіцит вітаміну D може мати руйнівні наслідки для організму. Він допомагає людині засвоювати кальцій і фосфор із їжі, а також використовувати ці мінерали для підтримки міцності кісток, зубів і м'язів.
Крім цього вітамін D грає важливу роль в активному функціонуванні імунної системи організму, необхідний для здорового стану серця, пише Med2.
«Багато людей страждають від дефіциту вітаміну D взимку, але додавши до власного раціону чотири види продуктів харчування, ви зможете уникнути багатьох неприємних проявів його нестачі, зокрема сильної втоми, болі в кістках і депресії.


Для мінімізації дефіциту вітаміну D взимку радять вживати такі продукти:
Молоко і йогурт
Вітамін D відноситься до жиророзчинних. Дослідження свідчать, що організм краще засвоює його при вживанні зі здоровими жирами. Тож лікарі радять пити молоко, збагачене вітаміном D. Це дозволить забезпечити до 20% добової потреби організму.
Оселедець, тунець, лосось і скумбрія
Жирна риба є одним з найкращих джерел цього вітаміну. За даними Національного інституту здоров'я (NIH), у 100 грамах консервованого тунця міститься 154 МО (міжнародних одиниць) вітаміну D.
Гриби
Вони, як і організм людини, самостійно виробляють вітамін D під впливом сонячного проміння.
Гриби продовжують виробляти вітамін D навіть після збирання. Тож після покупки їх варто покласти на місце, куди падає сонячне світло.
Яйця
Медики нагадують, що вітамін D концентрується у жовтках. Один великий жовток містить близько 41 МО або 10% від денної норми.
Дорослим і дітям від 1 року потрібно 10 мікрограмів вітаміну D на щодень.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.