19 Жовтня 2020
Новини

Суд заборонив розповсюджувати книгу про Стуса без дозволу Медведчука

Суд заборонив розповсюджувати книгу про Стуса без дозволу Медведчука

Сьогодні, 19 жовтня, Дарницький райсуд Києва заборонив розповсюдження книги «Справа Василя Стуса» журналіста Вахтанга Кіпіані без дозволу Медведчука..

Про це повідомляє 24 канал.

Дарницький суд заборонив розповсюдження тиражу книги Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» без дозволу Віктора Медведчука.

Суд вирішив, що деякі фрази у книзі порушують честь та гідність позивача. Крім цього, з Кіпіані та видавництва Vivat стягнули 860 гривень на користь Медведчука.

Зауважимо, що останнє засідання у справі відбулося 10 днів тому, 9 жовтня. Після цього суддя пішла у нарадчу кімнату. Своє рішення вона оголосила о 9 ранку.

Раніше Вахтанг Кіпіані наголошував, що його захисники своїми «блискучими виступами не залишили каменя на камені» від конструкцій адвоката Кириленка, який представляє Медведчука.

«Я не знаю, яким буде рішення. Чомусь здається, що «і вашим, і нашим». Буде відкинуто більшість позовних вимог, але 1 – 2 – 3 залишаться», – писав раніше Кіпіані у своїх соцмережах.

На захист Вахтанга Кіпіані виступили відомі українські діячі. Вони вимагали справедливого рішення служителів Феміди. Під зверненням до суду підписались письменник Сергій Жадан, співачка Олександра Кольцова, журналістка Зоя Казанжи, письменниця та редакторка Анастасія Левкова, письменник Макс Кідрук, музикант Олександр «Фоззі» Сидоренко та інші.

У чому суть справи щодо книги про Василя Стуса

Книга Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» вийшла друком ще у травні 2019 року. У ній зібрані ключові документи з колишнього архіву КДБ, де пояснюється, як і за що насправді судили українського дисидента.

Віктор Медведчук був тоді державним захисником українського поета Василя Стуса. Його звинувачують у порушенні адвокатської етики під час судового процесу. Сам він своєї провини не визнає.

Ще влітку 2019 року Медведчук заявив, що проситиме суд заборонити книжку Кіпіані про Василя Стуса, бо там начебто є «висловлювання, які не відповідають дійсності». Журналіст назвав позов тиском на свободу слова.

Нагадаємо, з фільму про українського дисидента «Стус» зі сценарію видалили усі згадки про того самого Віктора Медведчука нібито «за дзвінком» з офісу політика. Тоді його адвокат Ігор Кириленко назвав цю інформацію «брехнею».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: віктор медведчук, закон, суд
В тему