25 Лютого 2020
Новини

У Штатах створили вакцину проти коронавірусу

У Штатах створили вакцину проти коронавірусу

Біотехнологічна компанія Moderna у США заявила про створення вакцини mRNA-1273 від смертельного коронавіруса COVID-19.

Для випробування вакцини на людях першу партію ампул направили до Національного інституту вивчення алергічних та інфекційних захворювань, пише Obozrevatel.

За словами розробників, вакцина була створена за рекордні 42 дні з моменту секвенування генома вірусу. Над нею працювали близько 100 співробітників компанії.

Директор інституту Ентоні Фосі в інтерв'ю The Wall Street Journal відзначив, що випробування вакцини почнуться в квітні 2020 року. Близько 25 здоровим добровольцям введуть дві дози, щоб оцінити безпеку вакцини і формування імунної відповіді для захисту від коронавіруса. Результати випробувань можуть з'явитися вже влітку. У разі, якщо вони будуть успішними, в широкому доступі вакцина з'явиться протягом декількох місяців.

Нагадаємо, з підозрою на коронавірус у Харкові госпіталізували студентів. Через підозру на коронавірус у господаря китайські дезінфектори заживо закопали кота. На Волині в лікарні встановили бокси для хворих на коронавірус. Загалом число тих, хто одужав, перевищило кількість жертв коронавірусу. У ВООЗ зробили термінову заяву щодо коронавірусу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: сша, коронавірус
В тему