Сьогодні, 08:51
Новини

Вибори у США: що пообіцяла Гарріс

Вибори у США: що пообіцяла Гарріс

Віцепрезидентка США Камала Гарріс підтвердила, що збирається брати участь у президентських перегонах, наголосивши, що зробить «усе, що їй під силу», щоб об’єднати Демократичну партію та перемогти республіканця Дональда Трампа.

Про це вона написала на сторінці у X.

Гарріс подякувала президенту Джо Байдену, який відмовився від спроби переобратися, а натомість запропонував Демократичній партії підтримати його напарницю.

«Для мене велика честь отримати підтримку президента, і я маю намір заслужити та виграти цю номінацію», — наголосила вона.

За словами віцепрезидентки, вона має намір об’єднати демократів для перемоги над Дональдом Трампом та його «екстремальним проєктом». Також Гарріс закликала зробити пожертву на її кампанію.

CNN зазначає, що попри підтримку президента, поки незрозуміло, чи стане Гарріс усе ж таки кандидаткою від Демократичної партії. Визначитися зі своїм кандидатом демократи повинні до кінця серпня.

Голова Національного комітету Демократичної партії Хайме Гаррісон заявив, що найближчими днями партія «розпочне прозорий і впорядкований процес», щоб рухатися уперед як об’єднана партія з «кандидатом, який зможе перемогти Дональда Трампа в листопаді».

З погляду матеріально-технічного забезпечення Гарріс може успадкувати всі зібрані кошти на кампанію Байдена.

Нагадаємо, президент США Джо Байден увечері 21 липня оголосив, що відмовляється від наміру знову балотуватися на посаду очільника держави. За його словами, він робить це в інтересах держави та Демократичної партії. Також Байден висловився за те, щоб кандидатом від демократів стала віцепрезидентка Камала Гарріс.

Вихід Байдена з президентських перегонів стався після тижнів занепокоєння щодо його здоров’я та віку. Усередині Демократичної партії та серед її меценатів дедалі більше зростав скепсис щодо здатності чинного президента перемогти кандидата від республіканців Дональда Трампа та ще чотири роки ефективно керувати країною.

Натомість Дональд Трамп через кілька хвилин після того, як Байден оголосив про свій вихід з перегонів, назвав свого колишнього суперника «одним з найгірших президентів в історії нашої країни» та сказав, що Камалу Гарріс йому буде легше перемогти.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: сша, дональд трамп, Джо Байден
В тему