5 Лютого 2020
Новини

Підозра на коронавірус: у Харкові госпіталізували студентів

Підозра на коронавірус: у Харкові госпіталізували студентів

У Харківській обласній інфекційній  лікарні шістьох студентів помістили в спеціальні бокси.

Про це повідомляє місцевий портал KHARKIV Today.

Хоча коронавірус у них не підтвердився, студенти могли контактувати з носіями інфекції – більшість недавно були в Китаї.

"Ми їх спеціалізуємо з респіраторною інфекцією і динамічно за ними спостерігаємо", – розповів головлікар лікарні Павло Нартов. Інфекціоніст зазначив, що поки з усіх госпіталізованих китайських студентів лише один був з міста Ухань – епіцентру інфекції.

"Є критерії відбору хворих з приводу коронавірусної інфекції. Госпіталізовані студенти не входять в ці критерії до визначення клінічного випадку. Більшість із них були в Китаї, звідки недавно повернулися. При цьому за весь час був поки що лише один хворий з міста Ухань – і у нього коронавірусна інфекція не підтвердилася. Незабаром його випишуть", – повідомив Нартов.

Відзначається, що більшість госпіталізованих студентів навчаються в Харківському аерокосмічному інституті і живуть в гуртожитках вузу.

Лікарі відзначили, що в Харківській області поки що немає тестсистем на виявлення коронавірусної інфекції.

"Поки що такі тест-системи були лише в Києві, в лабораторному центрі. У нас сьогодні була селекторна нарада з Міністерством охорони здоров'я, і там повідомили, що в Україну вже прийшла перша партія таких тестів. Найближчим часом буде ще додаткова партія, і після цього розподілятимуть їх між областями. Тому поки що, якщо раптом виникнуть якісь підозрілі випадки, ми будемо відправляти матеріал для аналізів в Київ, якщо хворий підходить під клінічний випадок коронавірусної інфекції ", – поділився Нартов.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: харків, лікарня, хвороби
В тему