Сьогодні, 08:10
Новини

Байден зняв свою кандидатуру з виборів

Байден зняв свою кандидатуру з виборів

Президент США Джо Байден в інтересах держави та Демократичної партії не балотуватиметься на посаду очільника держави.

Про це він повідомив у себе на сторінці в X.

Байден зазначив, що мав намір домагатися свого переобрання, але вважає, що в інтересах Демократичної партії та країни — щоб він пішов у відставку. Він додав, що тепер зосередитися виключно на виконанні своїх обов’язків як президента до кінця терміну.

Також в опублікованому листі американський лідер звернувся до нації, наголосивши: «Бути вашим президентом було найбільшою честю в моєму житті». Він пообіцяв «детальніше поговорити» трохи згодом.

Згодом президент США опублікував ще один допис, у якому висловив підтримку віцепрезидентці Камалі Гарріс як кандидатці від Демократичної партії. Він нагадав, що першим його рішенням як кандидата від демократів у 2020 році було обрати Гарріс своїм віцепрезидентом.

«І це було найкраще рішення, яке я ухвалював», — написав Байден, закликавши демократів «об’єднатися і перемогти Трампа».

Вихід Байдена з президентських перегонів стався після тижнів занепокоєння щодо його здоров’я та віку. Усередині Демократичної партії та серед її меценатів дедалі частіше лунав скепсис щодо здатності чинного президента перемогти кандидата від республіканців Дональда Трампа та ще чотири роки ефективно керувати країною.

Натомість Дональд Трамп через кілька хвилин після того, як Байден оголосив про свій вихід з перегонів, у телефонній розмові з CNN назвав свого колишнього суперника «одним з найгірших президентів в історії нашої країни».

Хоч поки незрозуміло, хто стане офіційним кандидатом від Демократичної партії, Трамп сказав журналістам, що віцепрезидентку Камалу Гарріс йому буде легше перемогти, ніж Байдена.

Раніше видання Newsweek стверджувало, що Гарріс стала фавориткою демократів на номінацію кандидата на президентські вибори. Проте офіційно демократи представлять свого кандидата на Національному з’їзді партії лише наприкінці серпня.

До слова, раніше, за даними ЗМІ, найвищі лідери Демократичної партії, друзі та ключові донори Байдена висловили переконання, що він не може перемогти або змінити суспільне сприйняття щодо свого віку. Один із демократів розповів CNN, що замах на Трампа лише посилив паніку всередині Демократичної партії.

За даними ABC News, до Байдена їздила колишня спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі та сказала президенту, що заклики до його відставки будуть зростати. Припускалося, що Пелосі могла запропонувати Байдену публічно піти у відставку.

За даними NYT, два головні демократи в Конгресі США — Гакім Джеффріс та Чак Шумер — приватно передали Байдену, що їхні колеги глибоко стурбовані його шансами. А також переконали партійних посадовців відкласти початок висунення Байдена кандидатом від партії на тиждень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: сша, Джо Байден
В тему