14 Жовтня 2019
Новини

Небезпека солі для серця перебільшена, — кардіологи

Небезпека солі для серця перебільшена, — кардіологи
Сіль

За даними Європейського товариства кардіологів, твердження про надзвичайну небезпеку солі для судин і серця - це міф. Високе споживання натрію лише в невеликому ступені сприяє розвитку серцево-судинних захворювань, заявили вчені.  

Останнім часом людей постійно попереджають про небезпеку солі, пов'язуючи її вплив на організм з розвитком гіпертонії і погіршенням стану судинних тканин, — пише  Medikforum.

Але із заявою про те, що згубну дію солі на серце і судини перебільшили, виступив, зокрема, професор Салім Юсуф з Університету Макмастерa (Канада). Він повідомив, що його колегами було проведено дослідження, і воно не виявило того шкідливого ефекту солі, про який так часто говорять різні дієтологи.

«Наші результати по солі повністю відповідають більшості великих досліджень, присвячених вивченню зв'язку між споживанням натрію і серцево-судинними захворюваннями або смертністю. І вони не підтверджують негативну думку про те, що навіть невелика кількість солі шкідлива», - зазначив професор Салім Юсуф.

За його словами, тільки дійсно велика кількість солі може впливати на організм. Такою кількістю є більше 6 грамів солі в день. Експерт пояснив, що для звичайної людини з'їсти стільки солі за день просто нереально. Крім того, слід враховувати, що організм має механізмами, які забезпечують виведення надлишків солі.

Для зміцнення серцево-судинної системи професор порекомендував активно вживати необроблені фрукти та овочі, горіхи, молочні продукти, а також в обмеженій кількості - червоне м'ясо.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: здоров'я
В тему