25 Вересня 2019
Новини

Смертельні тромби: як уникнути їх утворення

Смертельні тромби: як уникнути їх утворення

Нині досить молоді люди починають страждати від інфаркту та інсульту, варикозу і геморою, тромбофлебіту і багатьох інших подібних захворювань.

За даними ВООЗ, всі ці хвороби помітно молодшають з кожним роком, пише Жіночий світ.

Причиною цього є занадто густа кров, яка через ускладнене пересування судинами призводить до кисневого голодування всього організму, але найбільше це явище загрожує здоров’ю мозку.

Та все ж цю ситуацію досить легко виправити, потрібно мати лише велике бажання і силу волі, послідовність і обов’язковість у ставленні до самого себе. То що ж можна зробити, щоб уникнути загустіння крові, утворення тромбів і наявності переліку найнеприємніших і небезпечних захворювань?

По-перше, категорично заборонено допускати дефіцит води в організмі. Якщо води в організмі буде недостатньо, то ніяка дієта і лікарські препарати для крові не допоможуть впоратися з ситуацією. Пам’ятайте: дорослій людині потрібно щодня випивати 1,5 – 2 літри води в день, якщо лікар не призначив іншого режиму.

По-друге, потрібно постійно мати в своєму раціоні продукти, які розріджують кров: оливкову і лляну олію; насіння соняшнику; буряк; морську рибу; помідори; вівсянку; малину; чорницю, журавлину; цитрусові, особливо лимони; корінь імбиру; часник і цибулю. Ідеально, якщо кілька продуктів з цього списку будуть на столі одночасно день у день.

По-третє, варто також виключити з раціону продукти, які не рекомендується вживати при загустінні крові. Це: білий хліб з чистого рафінованого борошна вищого сорту; всі солоні продукти; жирні молочні продукти: вершкове масло, вершки; банани – за умови зловживання цим продуктом; сочевиця – за умови зловживання цим продуктом; шипшина, звіробій, деревій – за умови безконтрольного прийому відварів і настоїв.

По-четверте, потрібно виключити вживання медичних препаратів, які призводять до в’язкості крові: сечогінних і гормональних ліків.

І по-п’яте, потрібно повністю побороти свої шкідливі звички і пристрасті – ніякого алкоголю і тютюну! Зате має бути посильне фізичне навантаження, бажано на свіжому повітрі!

Читайте також:

6 звичок, які шкодять вашому хребту

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, здоров'я
В тему

Останні матеріали