2 Серпня 2019
Новини

Планування сім’ї: аналізи, які потрібно здати перед зачаттям малюка

Планування сім’ї: аналізи, які потрібно здати перед зачаттям малюка

Перед тим, як планувати народження дитини, потрібно перевірити стан здоров’я майбутніх батьків.

Зазвичай лікар дає майбутній мамі направлення на проведення клінічного і біохімічного аналізів крові, дослідження на сифіліс, СНІД, гепатити B і C, TORCH-інфекції, пише Наша мама.

Необхідно знати також групу крові і резус-фактор, щоб виключити можливі неприємності в майбутньому. За обставинами жінку можуть направити на здачу додаткових аналізів: коагулограмму, вовчаковий антикоагулянт, на антитіла до фосфоліпідів або хоріонічного гонадотропіну. Все це допоможе полегшити настання вагітності, запобіжить настанню викидня і заздалегідь допоможе підготуватися до можливих проблем зі здоров'ям у плода.

Якщо бажана вагітність не настає, лікар може направити на додаткові обстеження: гормональне дослідження крові (відхилення рівня різних гормонів може стати причиною безпліддя, викидня, завмерла); гістеросальпінгографія маткових труб допоможе визначити причину неможливості зачаття і так далі.

УЗД органів малого таза - вельми популярна процедура, яку роблять на 5-7 день менструального циклу. З її допомогою лікар зможе достовірно оцінити стан яєчників і маткових труб, виявити можливі запальні процеси або патології, спрогнозувати настання вагітності. Важливо проводити дослідження в динаміці, що дозволить також визначити період, сприятливий для зачаття.

Читайте також:

Що і коли зможуть обстежити українці за програмою «Безкоштовна діагностика»

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, вагітність, аналізи, здоров'я
В тему