13 Липня 2019
Новини

Здорові очі: прості поради, як зберегти зір

Здорові очі: прості поради, як зберегти зір

Багато людей страждає від повної або часткової втрати зору.

Хоча не всім хворобам очей можна запобігти, існують прості кроки, які кожен може зробити, щоб допомогти своїм очам залишатися здоровими зараз і зменшити свої шанси на втрату зору в майбутньому, пише Opticlub.

Поради, які допоможуть вам зберегти свій зір

Носіть сонцезахисні окуляри

Сонцезахисні окуляри із захистом від шкідливого УФ-випромінювання затримують розвиток катаракти, бо пряме сонячне світло прискорює їх утворення. Сонцезахисні окуляри запобігають пошкодженню сітківки. Вони також захищають ніжну шкіру повік, запобігаючи зморшкам, раку шкіри навколо очей, а також виникненню незлоякісних новоутворень на очах. Перед покупкою оптики переконайтеся, що ваші сонцезахисні окуляри блокують 100% ультрафіолетове випромінювання.

Не куріть

Куріння тютюну безпосередньо пов'язано з багатьма несприятливими наслідками для здоров'я, включаючи вікову дегенерацію жовтої плями. Дослідження показують, що нинішні та колишні курці більше схильні до розвитку цього стану, ніж люди, які ніколи не курили. Курці також схильні до підвищеного ризику розвитку катаракти.

Правильне харчування

Дефіцит вітамінів може порушити функцію сітківки. Віра в те, що вживання моркви покращує зір, має деяку істину, але різноманітні овочі, особливо листові зелені, повинні бути важливою частиною вашого раціону. Дослідники виявили, що в людей, що дотримуються дієти з вищим рівнем вітамінів С і Е, цинку, лютеїну, зеаксантину, омега-3 жирних кислот, рідше розвиваються різні захворювання очей.

Системна перевірка зору

Дорослі, у яких немає ознак або факторів ризику розвитку очних хвороб, повинні пройти базове обстеження очних хвороб у віці 40 років - в той час, коли можуть почати розвиватися ранні ознаки захворювання та зміни зору. На підставі результатів первинного обстеження офтальмолог призначить необхідних графік подальших обстежень. Будь-яка людина з симптомами або сімейною історією очних хвороб, діабету або високого кров'яного тиску повинна звернутися до офтальмолога, щоб визначити, як часто варто перевіряти очі.

Захист очей

За оцінками, мільйони людей звертаються за допомогою через травми очей. Тому дуже важливо захищати очі під час занять спортом, таких як хокей і бейсбол, а також домашніх проектів, таких як ремонт будинку, садівництво та прибирання. Для більшості ремонтних проектів і заходів навколо будинку буде досить стандартних захисних окулярів. Спортивний захист очей повинен відповідати особливим вимогам цього виду спорту.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, здоров'я
В тему

Останні матеріали