17 Квітня 2019
Новини

Назвали продукти, які регулюють артеріальний тиск

Назвали продукти, які регулюють артеріальний тиск

Ці продукти абсолютно доступні – більшість з них входять в дієту гіпертоніків.

Це означає що їх користь доведена на практиці, – повідомляє Жіночий світ.

Тиск можна привести в норму не тільки за допомогою медикаментів. Дієта може домогтися зниження тиску. Але важливо знати, що дієти варто дотримуватися регулярно. Особливо в «гострі» періоди. Такі як весна і осінь. Отже, існує ряд продуктів здатних знизити тиск. Їх варто включити в свій раціон на постійній основі. Природно якщо немає протипоказань.

Відомо, що тиск знижує калина, брусниця і кислі яблука. Мало того, ці ягоди і фрукти зміцнюють імунітет. Але варто дотримуватися дозування.

Добре знижують тиск продукти з високим вмістом калію.

У свою дієту варто включити:

шпинат.

Завдяки вмісту магнію, шпинат зміцнює стінки судин. І природно сприяє зниженню тиску.

Болгарський перець.

Особливо корисний! Теж вважається що перець може впоратися з високим тиском. Мало того, в ньому міститься чимало вітаміну С. Який теж прекрасно впливає на серце. І знижує ризик інфаркту.

Картопля.

Найпопулярніший продукт. Але в разі гіпертонії її треба правильно готувати. Саме запечена в шкірці картопля вважається найкориснішою. Корисних речовин в ній міститься більше.

Буряк.

В ідеалі його їсти краще в свіжому вигляді. Дуже корисний і буряковий сік. Але його варто трохи розбавити. Так само рекомендують перед вживанням буряк потримати в холодильнику.

Банани.

Завдяки високому вмісту калію, банани входять в дієту гіпертоніків. Але не варто їх їсти на ніч. Один банан в день може знизити тиск.

Важливо відзначити, що при гіпертонії необхідно звернутися до лікаря. І щоб дієта здобула ефект, її треба дотримуватися постійно.

Читайте також:

Назвали продукт, який попереджає старіння організму

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, здоров'я, продукти
В тему