25 Березня 2019
Новини

Денна потреба води – медики розвінчали популярний міф

Денна потреба води – медики розвінчали популярний міф

Медики заявили, що немає певної норми вживання води щодня.

Основною причиною відсутності норми є багато факторів, що впливають на потребу споживання води. До прикладу, якщо людина займається активною фізичною діяльності, то необхідно пити більше рідини, ніж при пасивному способі життя. Також це залежить від метаболізму, віку, ваги і культури харчування, – пише Gazeta.ua.

Координатор проекту ВООЗ, що відповідає за воду гігієну та здоров'я, Брюс Гордон каже, що деякі дослідження заявляють про рекомендовану кількість споживаної рідини щодня. При цьому під рідиною розуміється не тільки чиста вода, але і вода, що міститься, наприклад, у фруктах.

Недостатнє споживання рідини може негативно вплинути на здоров'ї людини, особливо при зневодненні. Проте ВООЗ більше хвилюють інші проблеми, пов'язані із якістю води, підкреслив Гордон.

Так, у багатьох регіонах світу при споживанні води люди можуть заразитися смертельно небезпечними інфекціями. З нагоди Всесвітнього дня води організація опублікувала дослідження із переліком основних хвороб, пов'язаних з водою. Зокрема це – холера, діарея, гепатит А.

Читайте також:

17 правил правильного харчування, які виявилися неправдою

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, питна вода
В тему