15 Березня 2019
Новини

6 міфів про здоровий спосіб життя

6 міфів про здоровий спосіб життя

Всі знають, що здоровий спосіб життя - це запорука довголіття. Через необмежений доступ інформації, майже кожен зможе сказати у чому він полягає. Однак не все так просто. І досі серед наших уявлень про здоровий спосіб життя побутує чимало міфів.

Фахівці назвали найпопулярніші міфи про те, які дії і звички допомагають зміцнити здоров’я, - повідомляє «Ukrhealth».

Міф 1. Вечерю віддай ворогові

Цю приказку незмінно згадують всі, варто лише заговорити про те, що потрібно вечеряти. Вчені констатують: постійна відмова від прийому їжі в цей час дня сприяє уповільненню обмінних процесів, а також може призвести до небезпечного для здоров’я зниження рівня цукру в крові. Крім того, люди, які не вечеряють, тенденційно споживають більше калорій під час сніданку та обіду.

Міф 2. Щоденні тренування

Думаєте, це повинно бути в ідеалі? Помиляєтеся. Інтенсивні спортивні тренування не повинні перевищувати в своєму обсязі п’ять годин на тиждень, в іншому випадку виникає ризик надірвати серце.

Міф 3. Чим більше потієте, тим сильніше худнете

За словами фахівців, теорія про користь поту породила інший міф – про користь «спалювання жирів» з допомогою сауни. Насправді кількість поту не позначається ні на ефективності тренувань, ні на витраті калорій у сауні, – це підтвердили дослідження.

Міф 4. Сніданок – найважливіший прийом їжі

Стверджується, що снідати потрібно обов’язково, але вчені мають власну думку щодо цього. Якщо після пробудження після сну апетит відсутній, порушувати його насильно і вживати їжу через «не хочу» – неправильно, вважають вони. До речі, під час експериментів люди, які пропускали сніданок, за день з’їдали меншу кількість їжі і калорій, ніж ті, хто їв зранку.

Міф 5. Біг корисний для всіх

Наслідок надмірного захоплення бігом можуть бути передозування, що ведуть до потовщення стінок серця, а також до окислювального стресу. Бігати потрібно не більше 30-50 хвилин в день, і то за умови, що для людини це не є наднавантаженням. Фахівці окремо відзначають, що біг може бути небезпечний для людей з асиметрією стоп, а також для нетренованих людей з великою масою тіла.

Міф 6. Вуглеводи і білки не перетравлюються разом

Багато наукових фахівців не підтримують ідею про корисність роздільного харчування. За їх словами, можна не боятися одночасно вживати білки і вуглеводи, оскільки за їх переробку відповідають різні відділи ШКТ. Організм від природи забезпечений механізмами, що дозволяють йому отримати максимум користі від отриманої їжі.

Читайте також:

Назвали продукти, які шкодять жінкам після 30.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, здоров'я, міф, довголіття
В тему