12 Лютого 2019
Новини

Тривале читання стрічки новин шкодить здоров’ю

Тривале читання стрічки новин шкодить здоров’ю

Через тривалий перегляд гаджетів у темну пору року, а також читання стрічки, що рухається, може викликати перевтому, головний біль, нудоту тощо.

Про це повідомив завідувач кафедри офтальмології Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П. Шупика Сергій Риков, – повідомляє УНН.

«Всі ці гаджети не пристосовані для того, щоб дивитись у них вночі – вони розраховані на те, щоб дивитись на них або вдень, або з освітленням, оскільки йде контраст, то відбувається напруження очей. Крім того, мова йде про те, що сама стрічка біжить. Книжку ми поступово прочитали, а потім перегортаємо сторінку, а тут ми просто проганяємо текст, і маємо зосереджуватись на кожній строчці, яка, до того ж рухається, що спричиняє перенапруження очного м'яза», – зазначив медик.

Як порадив медик, краще на гаджеті так само, як і у звичайній книжці, – спочатку прочитати сторінку, а потім перегорнути її та читати далі, ніж постійно рухатись за стрічкою.

При цьому він додав, що тривале напруження очей може призвести до перевтоми, офтальмологічних, неврологічних проявів – це і втома, і відсутність бажання читати, а може бути й нудота, найчастіше – головний біль.

Читайте також:

50% українців взагалі не читає книжок (відео)

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство
В тему

Останні матеріали