24 Січня 2019
Новини

Надмірне вживання дерунів і чипсів збільшує ризик ранньої смерті

Надмірне вживання дерунів і чипсів збільшує ризик ранньої смерті

Через часте вживання дерунів та чипсів з’являється небезпека ранньої смерті.

Люди, які вживають смажену картоплю і страви з неї вмирають в два рази частіше від своїх однолітків, – повідомляє Ракурс.

Вчені національної дослідницької ради в Італії провели експеримент з чотирма тисячами осіб. Вони стежили за здоров’ям та звичним раціоном італійців віком від 45 до 79 років.

Протягом восьми років спостережень померло 236 учасників експерименту. Серед померлих були ті, хто дуже часто їв смажену картоплю чи страви з нею. Любителі чипсів, дерунів та картоплі «по-селянські» помирають у два рази частіше, ніж їхні однолітки.

Вчені зазначили, що серед тих, хто їв багато картоплі, але готував її по-іншому, передчасних смертей зафіксовано не було.

Читайте також: Названо солодощі, які несуть найбільшу небезпеку

 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство
В тему