24 Січня 2019
Новини

Повідомили, яка звичка дозволить прожити до 90 років

Повідомили, яка звичка дозволить прожити до 90 років

Вчені повідомили, яка корисна звичка допоможн продовжити життя.

Про це повідомляють вчені з відділу епідеміології медичного центру Університету Маастрихта в Нідерландах, - пише «segodnya».

Вони з'ясували, як фізична активність жінок впливає на тривалість їхнього життя.

Згідно з результатами дослідження, жінки, які займаються фізичною активністю протягом 30-60 хвилин на день, мають на 21 відсоток більше шансів дожити до 90 років, ніж ті, які мають менше 30 хвилин фізичних навантажень на день. Крім того, експерти встановили, що саме 60 хвилин – оптимальна кількість часу, який жінкам слід приділяти фізичній активності.

Вчені говорять, що аналізували дані про фізичну активність, вагу і зріст 120 тисяч чоловіків і жінок. Відповідну інформацію вони отримали в 1986 році в рамках дослідження в Нідерландах. При цьому під фізичною активністю малися на увазі прогулянки з собакою, садівництво, заняття спортом і їзда на велосипеді.

Автори дослідження не враховували інші чинники, що впливають на тривалість життя жінок – куріння або вживання алкоголю, наприклад. Однак вони переконані, що їх дані достовірні. "З огляду на те, що в експерименті брали участь понад 100 тисяч респондентів, результати цього дослідження можна вважати абсолютно достовірними", – стверджують вчені в коментарі для видання Independent.

Наукова робота дослідників опублікована в "Журналі епідеміології та громадської охорони здоров'я".

Читайте також:

Найстаріші жінки планети відкрили секрети довголіття.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство
В тему