Поради

Як вибрати посуд

Як вибрати посуд

Що ж нам пропонують сьогоднішні виробники, і взагалі яким буває посуд?

 

Приголомшлива пательня з антипрпригарним покриттям, елегантний казанок стильного кольору, що дозволяє випускати пару, не піднімаючи кришку, і тим самим зменшує кількість попечених рук в країні – це мрія кожної жінки. Як приємно готувати в посуді, який придуманий саме для тебе і ніби-то знає, що потрібно саме тобі. І це ще не все. В такому посуді не лише приємно готувати, його і легко мити.

Кухонний посуд класифікують за металом, з якого він виготовлений, технологією виготовлення, типом зовнішнього та внутрішнього покриття. Купуючи посуд на кухню, перш за все необхідно знати, що можна в ньому готувати і як це буде на нас впливати. Враховуючи недоліки різних металів для виготовлення посуду, можна уникнути багатьох неприємностей.

В посуді з алюмінію не рекомендується варити гострі та кислі страви, тушкувати, смажити овочі, кип’ятити молоко. Посуд з нержавіючої сталі має очевидні переваги, але нікель, який міститься в ньому, є алергеном та може викликати дерматоз. Не варто використовувати такий посуд дуже часто та готувати в ньому гострі страви. Те ж саме стосується і титанового посуду. Цілком безпечним є емальований, керамічний, скляний   та посуд з антипригарним тефлоновим покриттям.

За технологією виготовлення краще литий посуд. Він більш товстий та надійний, добре розприділяє тепло, і – саме основне – стінки та дно нагріваються рівномірно, а тому, відсутній ефект «теплового шоку» та їжа не пригорає. В такому посуді можна тушкувати продукти. Велику роль відіграє і товщина пательні або казана. Якщо товщина менша від 2 мм, то такий посуд не придатний для використання вже тому, що легко деформується. Найбільш поширений посуд 2,5 мм. Його можна використовувати на газових та електричних плитах, але  він не є рекомендованим для плит з склокерамікою. Універсальний посуд товщиною 4-6 мм.

Зазвичай, вибираючи кухонне приладдя, ми звертаємо увагу на колір та дизайн. А добре було б звертати увагу ще й на те, яке зовнішнє покриття було використане при виготовленні. Зовнішнє покриття може бути з акрилової або силіконової фарби, емалі або тефлону. Акрилові фарби – найдешевше та найнестійкіше покриття. Силіконова фарба стійкіша, але гірше відмивається та доволі швидко злущується. Емаль не міняє колір при нагріванні, досить легко миється. Якщо посуд з таким покриттям не кидати на землю і не бити молотком, то він слугуватиме вам довго. Зараз винайшли новий вид емалі – «фарфорова» емаль. Вона більш ударостійка, низькопориста і тому дуже довго носиться.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я
В тему