Поради

Неприємний запах від ніг: чому з’являється і як його побороти

Неприємний запах від ніг: чому з’являється і як його побороти

Зазвичай неприємний запах починає йти від ніг через те, що у взутті розмножуються мікроорганізми. Чим сильніше потіють ноги в процесі носіння взуття, тим більше бактерій з’являється, внаслідок чого і виникає поганий запах.

Детальніше про причини підвищеного потовиділення – у цьому матеріалі.

Синтетичні шкарпетки і колготки

Неякісні матеріали, які щільно прилягають до шкіри, тільки сприяють розмноженню мікроорганізмів. Намагайтеся віддавати перевагу виробам з бавовни і міняйте їх щодня.

Хвороби

Нерідко неприємний запах від ніг з’являється в результаті грибка стопи. Крім цього, причиною порушення роботи потових залоз можуть бути гормональний збій, цукровий діабет, гепатит C, туберкульоз і проблеми з серцево-судинною системою.

Погане харчування і шкідливі звички

Їжа з консервантами, ароматизаторами та іншими речовинами впливає на роботу всього організму, в тому числі і на функціонування потових залоз. Намагайтеся вживати більше овочів і фруктів, багатих антиоксидантами і вітамінами. Крім того, не зловживайте алкоголем і відмовтеся від куріння.

Неякісне взуття

Текстильне взуття, а також вироби зі шкірозамінника не дають ногам дихати, через що і виникає неприємний запах. Більш того, якщо ноги пахнуть, взуття починає вбирати запах, а потім виділяти його саме, за рахунок чого проявляється подвійний ефект.

Щоб перемогти поганий запах від ніг, для профілактики протягом дня використовуйте дезодоранти, антибактеріальні аптечні засоби або тальк. Крім того, не забувайте мити ноги з милом, як мінімум, раз в день.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Поради, Здоров'я, косметика
В тему