Поради

Причина підліткової агресії

Причина підліткової агресії

Результати нового дослідження говорять про те, що агресивна поведінка підлітка може бути наслідком депресії.

 

Не тільки жорстокі відеоігри і телепередачі стають причиною агресії в підлітків, стверджують вчені з Техаського університету, США. Що дійсно може привести до прояву жорстокості і насильства у підлітків, то це депресія.

У ході дослідження експерти вивчали поведінку 302 підлітків у віці 10-14 років. На початку роботи 75% з них захоплювалися відеоіграми, а 40%, більшість з яких хлопчики, – іграми з проявами насильства. Приблизно 7% підлітків скоїли ті чи інші агресивні дії стосовно інших, наприклад, проявляли фізичне насильство і відбирали гроші в однокласників. Після того, як дослідники врахували такі чинники, як ситуація вдома та їх психічний стан, виявилося, що відеоігри і телепередачі не роблять істотного впливу на схильність до насильства. А ось депресія дійсно є причиною ризику агресивної поведінки та скоєння правопорушень.

«Симптоми депресії особливо сильно асоціюються з жорстокістю, і це слід враховувати тим, хто займається боротьбою з насильством і агресією серед молоді. Що стосується зв'язку між жорстокими відеоіграми і насильством у реальному житті, нам не вдалося виявити істотного зв'язку. Хоча дебати з приводу впливу ігор на поведінку підлітків велися і триватимуть.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я, стосунки
В тему