Поради

Що таке вініри і як вони дарують красиву посмішку?

Що таке вініри і як вони дарують красиву посмішку?

Засоби догляду за зубами вдосконалюються, тому все менше людей звертається до стоматолога із зубним болем. Зате все більшої популярності набирають вініри, – послуга, яка допомагає створити ідеальну природну посмішку.

Що ж варто знати про такий вид естетичної стоматології?

Чи варто встановлювати вініри, якщо зуби здорові, але їхні колір та форма неідеальні?

Ми радимо вініри всім, хто має естетичні проблеми із зубами. Наприклад, темний колір емалі, який не відбілюється, численні пломби та реставрації зубів, тріщини, відколи, потертості, діастеми, проміжки між зубами. Керамічні вініри легко виправлять будь-яку із цих проблем.

Чи потрібно пацієнтам з викривленими зубами носити брекети перед встановленням вінірів?

Перед встановленням вінірів варто вирівняти викривлені зуби. Проте для цього необов’язково встановлювати брекети. Існують інші ефективні ортодонтичні системи та апарати.

Чи можуть керамічні вініри відклеїтися?

Вініри не відклеяться за умови використання кофердаму (ізоляція зубів спеціальною латексною завісою), якісних матеріалів, клеїв та скрупульозного дотримання всіх етапів адгезивної підготовки.

Чи потрібно спилювати зуби перед встановленням вінірів?

Існують випадки, коли зуби взагалі не спилюють. Хоча зазвичай усе ж доводиться зашліфовувати поверхню зуба на товщину вініра. Що тонший шар зуба спиляно, то тонший вінір потрібно виготовити. Товщина ультратонких вінірів коливається від 0,3 до 1 мм. Ми використовуємо операційний мікроскоп при підготовці зубів та встановленні вінірів. Збільшення у 40 разів дозволяє проводити роботу з ювелірною точністю.

Тонкі вініри тріскають?

Вініри крихкі лише до моменту їх встановлення. Після приклеювання вони утворюють монолітне з’єднання з емаллю зуба, яке зберігає міцність десятки років.

Скільки вінірів потрібно встановлювати?

Стандарт – 10 – 12 вінірів на верхній щелепі (видима зона посмішки). Часто спеціалісти нашої клініки виконують роботу з повним перекриттям усіх 28 зубів та реконструкцією прикусу. Рідше достатньо 4 – 6 вінірів на передніх зубах, щоб змінити зовнішній вигляд пацієнта.

Якою щіткою чистити зуби?

Можна використовувати будь-яку щітку для чищення зубів. Якісно зроблені вініри можна чистити ультразвуковими, електричними та механічними щітками.

Як часто потрібно міняти вініри?

Середній термін служби вінірів – 10 – 20 років. Проте якісні роботи відмінно служать значно довше.

Чи можна зробити вініри сліпучо-білими?

Ми не радимо вініри найсвітліших тонів, оскільки переконані, що справжня естетика – білі, але все ж природні зуби.

Чи можна встановлювати вініри, якщо на зубах є пломби?

Пломби – одне з показань для встановлення вінірів. На відміну від композитних пломб, керамічні вініри зберігають стабільний блиск, колір та форму. За наявності фотополімерних пломб необхідно провести попередню ревізію каріозних процесів, при потребі замінити старі пломби.

Чи можна приміряти вініри перед початком роботи?

Це обов’язковий етап. Перед початком роботи здійснюють виготовлення макета ваших майбутніх зубів. Також проводиться Digital Smile Design для моделювання ідеальної посмішки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, вініри, , лікування
В тему

Останні матеріали