Поради

Фастфуд впливає на роботу імунітету

Фастфуд впливає на роботу імунітету

Вживання великої кількості фастфуду й інших видів жирної їжі необоротно змінює роботу імунної системи, що може призвести до розвитку алергій, діабету і аутоімунних захворювань, йдеться в статті, опублікованій sciencedirect.com.

Останніми роками вчені розкрили безліч негативних рис західної дієти, для якої характерна велика кількість калорій і жирної їжі. Наприклад, рік тому науковці виявили, що жирна їжа сприяє розвитку хвороби Альцгеймера і змінює роботу мозку таким чином, що людина починає їсти ще більше. А два роки тому вони з’ясували, що фастфуд змушує людей забувати, що вони вже їли.

Вчені досить давно підозрюють, що причиною вживання жирної їжі, яка призводить до появи безлічі джерел запалень в організмі людей і інших ссавців, є особлива частина вродженої імунної системи, яка реагує на зовнішні загрози та переводить імунітет у «режим надзвичайного стану» після потрапляння мікробів в організм. Таке «перепрограмування» допомагає імунній системі швидше реагувати на повторні інфекції та знищувати їх ще до того, як мікроби встигнуть завдати серйозної шкоди.

Більше того, вживання жирної їжі змінило структуру білкової упаковки ДНК у клітинах кісткового мозку, з яких формуються імунні тільця, зробивши їхніх нащадків більш агресивними.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, Харчування і дієти
В тему