Поради

Чи потрібно жінкам голити волосся на лобку?

Чи потрібно жінкам голити волосся на лобку?

Багато жінок регулярно збриває лобкове волосся. Чому б і ні? Крім того, що чудова гладенька шкіра в ділянці жіночого лобка має вигляд свіжої і молодої, вона є привабливою для наших партнерів, які наливаються диким хвилюванням!

У сучасному суспільстві голити жіночий лобок є абсолютно звичайною і цілком прийнятною практикою. Мало не кожна друга вважає, що це гігієнічно, тому видаляти волосся на лобку потрібно ледве не в примусовому порядку!

При цьому існують наукові докази, які пояснюють, чому на лобку волосся голити досить небезпечно! Згідно з даними дослідження, 60% жінок, які збривають лобкове волосся, страждають від низки пов’язаних із цим ускладнень. Згідно з дослідженнями, видалення волосся в ділянці піхви і лобка збільшує шанси на ЗПСШ (захворювання, що передаються статевим шляхом) або, як ще кажуть, венеричні захворювання.

Якщо цього не достатньо, щоб переконати вас, ось додаткові причини, які прекрасно показують, чому волосся на лобку має залишитися!

1. Волосся на лобку регулює температуру тіла

Волосся росте по всьому вашому тілу і завжди допомагає в регулюванні температури тіла. Ваше лобкове волосся і фолікули в цій делікатній частині тіла виконують ту ж функцію – допомога в процесі потовиділення. Відбувається все просто: під волосяним фолікулом розташовані сальні залози, які природним чином виробляють шкірне сало. Ця масляниста речовина переміщається вгору до поверхні шкіри за допомогою волосинок, де поступово випаровується і таким чином зберігає прохолоду шкіри.

2. Волосся на лобку в жінок захищає статеві органи від інфекцій

Причина № 2, щоб не голити волосся на лобку: воно діє як захисний щит між статевими органами, хвороботворними бактеріями й іншими патогенами. Позбувшись волосся на лобку, ви наражаєте себе на потенційні проблеми зі здоров’ям, а це недобре.

Жіночі статеві органи діляться на внутрішні та зовнішні. Вони виконують репродуктивну функцію, а також беруть участь в утворенні жіночих статевих гормонів. До жіночих статевих органів належать яєчники та їхні придатки, матка і маткові труби, піхва, клітор та жіноча соромітна ділянка. Волосся на лобку в жінки є природним захисним бар’єром статевих органів від різних хвороботворних мікроорганізмів і зовнішніх пошкоджень.

3. Волосся на лобку в жінки є джерелом феромонів

У той час, як піхва допомагає процесу секреції феромонів, лобкове волосся у жінок відповідає за їх збереження, щоб феромони могли поширювати свою магію на потенційних партнерів. Якщо ви голите волосся на лобку, то насправді позбавляєте своє тіло цього дивовижного сховища феромонів, які роблять вас привабливішими, особливо для тих, для кого запахи мають значення. Коли тіло людини пітніє, воно збільшує вироблення феромонів, які вловлюються і зберігаються саме волосками в ділянці лобка. І якщо жінка хоче додати неприборканої пристрасті своєму чоловікові, це важлива причина не видаляти волосся на лобку.

4. Волосся в ділянці лобка знижує ризик гострих кондилом

Як випливає з назви, генітальні бородавки (гострі кондиломи) вражають ділянки в інтимних частинах тіла. Вони проявляються у вигляді наростів або шишок на шкірі. Генітальні бородавки можуть бути досить незручними і викликати сильне свербіння. Незважаючи на те, що гострі кондиломи викликані ВПЛ (вірусом папіломи людини), ваші шанси отримати їх значно зростуть, якщо збриєте волосся на лобку – і це підтверджує справжнє наукове дослідження!

5. Волосся на лобку захищає жінок від контагіозного молюска

Голити лобок може бути більш шкідливо, ніж корисно, адже це також підвищує ваші шанси отримати тип вірусної інфекції, відомий як контагіозний молюск. Хоча контагіозний молюск протікає без симптомів хвороби, він викликає запалення і почервоніння шкіри.

6. Волосся на лобку позбавляє від ран

Пам’ятаєте це відчуття свербіння і печіння, які ви відчуваєте, коли позбулися волосся там, унизу? Кожного разу, коли ви обробляєте воском або голите цю ділянку, процедура викликає подразнення шкіри, абсцеси, фурункули й інші подібні інфекції шкіри, які бувають досить болісними. Тому, можливо, пора зробити перерву і перестати видаляти волосся з лобка.

7. Волосся на лобку особливо важливе для жінок з надмірною вагою

Згідно з результатами дослідження, жінки з надлишковою вагою, які голять волосся в інтимній зоні, вдвічі частіше страждають від пов’язаних із цим ускладнень, тому що їхня шкіра завжди в дуже тісному контакті через утворення складок.

Час забути, що чоловіки вважають голений жіночий лобок привабливим, і взяти справу в свої руки. Це означає використовувати тільки спеціально розроблені бритви і, нарешті, залишатися природними. У той же час для гігієни інтимної зони правильний догляд, акуратна стрижка набагато корисніші, ніж повне видалення. Отже, залишайте волосся на лобку!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему

Останні матеріали