Люди

Роберт Дауні-молодший: «Посмішка, ще не означає, що ти комусь подобаєшся»

Роберт Дауні-молодший: «Посмішка, ще не означає, що ти комусь подобаєшся»

Його називають птахом Фенікс, але самому Роберту Дауні-молодшому ця фраза не до душі. Він почав зніматися ще дитиною в картинах батька. Роберт жартує, що це був спосіб заощадити на няні.

У шість років спробував травку, а у вісім уже став залежним. До тридцяти п’яти у нього була номінація на «Оскар», тюремний термін і «вовчий квиток» у Голлівуді. Однак Дауні вдалося не просто повернутися в форму, а зробити це тріумфально. Сьогодні у нього статус одного з найбільш високооплачуваних акторів Голлівуда і одного з наймиліших татусів у світі.

– Як думаєш, коли Тоні Старку пора на пенсію?

– О, я постійно задаю собі це питання. Іноді почуваюсь атлетом, який домігся всього. І кажу собі: чувак, пора вже вилізти зі спортивного костюма, поки ти не «облажався» і не став виглядати просто смішно. З іншого боку, Старк змінюється, розвивається, так що поки він цікавий публіці. Коли ми все це затівали, мені і на думку не спало б, що я буду грати у фільмі за супергеройським коміксом у віці за п’ятдесят! З іншого боку, чому Шварценеггеру майже в сімдесят можна бути Термінатором, а мені Залізною людиною – ні?

– Картини про Залізну людину, «Месники», тепер ось «Людина-павук» – історія про Тоні Старка вже тягне на серіал. Ти, до речі, як до них ставишся?

– Останній сезон «Карткового будиночка» – це ж просто геніально! А як вам «Народ проти О. Джей. Сімпсона»? «Містер Робот» – це взагалі найкраще, що траплялося з телебаченням за останні п’ять років. Рамі Малек (грає головну роль в серіалі) – кращий актор свого покоління, нам всім треба повчитися у нього.

– Чи є ще якийсь супергерой, якого ти б хотів зіграти?

– Якби я міг прокинутися завтра Крісом Хемсвортом (Тор у всесвіті Marvel), це було б круто. Хоча б тому, що йому не потрібно було б вставати на ящик з-під яблук, щоб поцілувати Гвінет Пелтроу.

– Чим ви схожі зі Старком?

– Почуттям гумору – я сам пишу частину своїх реплік і діалогів. Взагалі у нас в родині з дитинства було прийнято не ставитися до себе надто серйозно. Хороші жарти завжди цінувалися, тому цей навик у мене доведений ну майже до досконалості. Інша справа, з роками я зрозумів: той факт, що ти викликаєш у людей посмішку, ще не означає, що ти їм подобаєшся.

– Одна з причин твого успіху – вміння викинути що-небудь несподіване в сцені. Це добре продумана акторська техніка або відображення твого я?

– Знаєте, сорок дублів – це нудно. Дико нудно. І коли режисер знову і знову кричить «мотор», я починаю розважати сам себе. Так, це зовсім не за сценарієм, але працює ж, іноді виходять по-справжньому круті речі.

– Ви із дружиною Сьюзен, яка за сумісництвом – твій продюсер, працюєте разом практично на всіх твоїх проектах. Сприймаєш дружину як боса?

– Ні. Але відчуваю подвійну відповідальність. Я просто не можу підвести дружину і точно не хочу, щоб продюсер залишився мною незадоволений.

– Що найкрутіше у статусі знаменитості?

– Можливість отримати кращий столик в ресторані в будь-який момент.

– А що найдивніше?

– Коли ти йдеш вулицею і бачиш величезний білборд, а на ньому ти – розміром з півбудинку. І в цьому реально є щось ненормальне.

– Тобі як акторові вдалося втілити на екрані дуже багато різних персонажів. Є ще щось, що ти хотів би спробувати, про яку роль ти мрієш?

– Пенсіонера. Багатого пенсіонера. Тому що, щоб вийти на пенсію, на неї треба заробити.

БІЛЬШЕ ПРО ВІДОМИХ ТА ЦІКАВИХ ЛЮДЕЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ» В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

За матеріалами http://www.womanhit.ru

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Найцікавіше, Знаменитості
В тему