13 Липня 2019
Новини
Ранній сезон кавунів: не купуйте при дорозі та перевіряйте на нітрати
В Україні традиційний сезон кавунів починається у серпні, але через зміну клімату і застосування пестицидів, ягоди вже дозрівають і з'являться в супермаркетах і на ринках.
Однак їсти їх потрібно дуже обережно, пишуть Контракти.
Головне – не купувати кавуни при дорозі. Тому що за кілька годин чистий кавун вбирає стільки свинцю, що стає взагалі непридатним для вживання. Також не варто купувати їх розрізаними, оскільки в спеку там розмножується кишкова інфекція.
Основні ознаки нітратного кавуна:
- Постукаєте по кавуну – відчуття, немов б'єте приспущений м'яч.
- Зріз гладкий і глянцевий на вигляд, хоча повинен світитися цукровими крупинками.
- Якщо розкришити м'якоть у склянку з водою, то вода стане рожевою або червоною, а здоровий кавун зробить рідину просто каламутною.
- М'якоть кавуна бліда і з товстими прожилками.
- Якщо при стисканні кавун не тріщить, але на вигляд зрілий, значить, дозрів він не без «допомоги».
Читайте також:
Смугастий сезон: по чім кавуни в Луцьку (відео)
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.
Ніби й одужав, а сили немає
8 Квітня 2024
Як працювати на городі, щоб не схопило спини
1 Квітня 2024
Чи потрібно пити 2 літри води на день
21 Березня 2024
Чому волосся стає рідким і чи можна зупинити його посивіння?
26 Лютого 2024
Чи може від вживання пива швидше рости живіт
25 Лютого 2024